PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La inversió prevista al Taulí s’ha multiplicat els darrers dos anys per ampliar i modernitzar les instal·lacions i donar una millor atenció a la ciutadania

El projecte d’ampliació contempla per al 2023 sis nous quiròfans, noves consultes de pediatria, nous llits a Urgències i noves sales d’endoscòpies La inversió prevista al Taulí s’ha multiplicat els darrers dos anys per ampliar i modernitzar les instal·lacions i donar una millor atenció a la ciutadania

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“en els últims tres anys s’ha fet un avenç molt important al Taulí, un hospital que històricament té dèficits que havíem d’anar cobrint com les urgències o les llistes d’espera. El Taulí és una gran potencialitat i cal defensar-lo, posar-lo en agenda i lluitar pels serveis. I en aquest temps, hem aconseguit multiplicar-hi per més de 10 la inversió, que significa i significarà en pocs mesos un canvi molt important per consolidar-lo com un espai de referència a la comarca, que ja ho som, i també al país”. 

Farrés ha afegit que “els reptes no s’acaben aquí. Hi ha projectes al propi Taulí, així com el repte de millorar la primària i el sociosanitari i seguirem treballant per assolir-los”.

Sis nous quiròfans al desembre

En aquest any 2023 està prevista una inversió de 47,3 milions d’euros a l’hospital Parc Taulí, dels quals 45 milions son finançats pel Servei Català de la Salut i 2,3 per l’Ajuntament de Sabadell

Entre les inversions 2023 destaca l’ampliació i reforma de la Unitat de Cures Intensives (UCI) a la primera planta de l’edifici Frontal Gran Via i la construcció de 6 nous quiròfans, a la segona planta del mateix edifici. Amb aquestes obres, que acabaran a finals de 2023, l’hospital passarà de tenir 8 quiròfans a tenir-ne 14. A més, aquest més de març s’ha estrenat un nou quiròfan de cirurgia ambulatòria.

El 2023 també estan previstes actuacions a l’edifici Taulí: un nou gabinet d’endoscòpies que entrarà en funcionament el novembre i una nova àrea d’observació al Servei d’Urgències, amb 30 llits nous, disponibles a finals d’any. Així mateix, el mes de maig s’obriran les noves consultes externes de pediatria a l’edifici Santa Fe.

L’any 2022, l’edifici Ripoll i el CAP Can Llong

L’any 2022 la inversió a l’hospital Parc Taulí va ser de 29,6 milions d’euros, finançats pel Servei Català de la Salut. L’actuació més important va ser el nou edifici Ripoll. Aquest nou mòdul hospitalari va ser projectat durant la pandèmia i ha permès disposar de més capacitat i espais. Disposa de 96 llits repartits en 3 plantes: 32 llits de semicrítics a la primera planta; 32 llits d’hospitalització quirúrgica a la segona i 32 llits d’hospitalització pediàtrica a la tercera.

El desembre de 2022 la Corporació Sanitària Parc Taulí també va inaugurar el Centre d’Atenció Primària (CAP) Can Llong.