PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sant Jordi omplirà la ciutat de roses i de llibres el proper 23 d’abril

Sant Jordi es viu amb intensitat a Sabadell, per això hi ha programades un munt d’activitats relacionades amb els llibres i les roses...

Sant Jordi es viu amb intensitat a Sabadell, per això hi ha programades un munt d’activitats relacionades amb els llibres i les roses.

Aquest any, Sant Jordi retorna als espais del la pl. del Mercat Central on es concentraran bona part de les parades de llibres i de roses i al Jardí de l’Espai Cultura on també hi trobarem fira de llibres, Bibliocarpa i altres activitats.

Com ja és tradició, la Fira de Sant Jordi comptarà amb un espai per a la sigantura de llibres, a la plaça del Mercat Central de les 10 a les 2 del migdia i de les 5 a les 9 del vespre. Enguany aquest espai compta amb una seixantena d’autors de Sabadell, que des del maig de l’any passat  fins avui, han publicat una obra. Es tracta doncs, de fer possible el contacte entre l’autor i el lector. La Fira de Sant Jordi compta amb la participació de més de 60 parades de roses i de llibres.

Al Jardí de l’Espai Cultura, hi estaran ubicades les parades dels llibreters de Sabadell, amb una selecció de llibres orientats al públic infantil i familiar, la Bibliocarpa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell, les lectures públiques de textos literaris i activitats d’animació per al públic infantil i familiar, tant al matí com per la tarda.

La Bibliocarpa de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Sabadell comptarà amb una parada de lectura i préstec de llibres durant tot el dia.

Al llarg del matí hi hauran diverses activitats d’animació infantil per a les escoles de la ciutat,  com la Sopa de contes – amb passis cada mitja hora – de 2/4 de 10 a 2/4 d’1 –. Es tracta de tot un seguit de contes adreçats als més menuts, de 2 a 5 anys a càrrec de la Cia  Cesc Serrat. Els que siguin una mica més grans, de 6 a 12 anys, podran gaudir de la llegenda de Sant Jordi amb putxinel·lis, tècnica del titella tradicional català, de 2/4 de 10 a les 11 a l’amfiteatre del Jardí, a càrrec del Grup Tururut. Aquestes activitats són organitzades, tant al matí com a la tarda, per Unnim Caixa i Unnim BBVA.

Enguany tornem a comptar amb les lectures públiques de textos literaris, que es duran a terme dins de la sala d’exposicions de l’Espai Cultura i s’organitzen en dues sessions. Al matí, alumnes de 5è i 6è de diverses escoles de la ciutat, es centraran en la lectura pública de poesies de diversos bestiaris catalans, des de les 10 del matí i fins a les 12 del migdia.   Per la tarda, de 5 a 7, serà el torn de la lectura pública de poesies escrites per dones d’arreu del món i de textos de Salvador Espriu, com a homenatge dins dels actes de celebració de l’any Espriu. Aquesta activitat comptarà  a més amb l’acompanyament musical d’alumnes del Conservatori Municipal de Música.

Finalment per la tarda, a partir de 2/4 de 5 i fins a les 8, al mateix Jardí de l’Espai Cultura, també hi hauran tallers infantils amb activitats de corones de dracs, roses de seda i dinamització del drac. Tots ells pensats per a infants de 6 a 12 anys.  A les 6, serà el torn de l’activitat Can Pere Petit. Contes i històries al voltant de la vida en una casa de pagès de la Garrotxa. A càrrec de Cia. Anna Roca.

I a 2/4 de 7 de la tarda al mateix carrer Colom, davant del Mercat Central, hi haurà una Ballada de Sardanes a càrrec de  la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Dos Museus de la ciutat oferiran una jornada de portes obertes. El  Museu de Paleontologia Miquel Crusafont (c. de l’Escola Industrial, 23)  obrirà les seves portes de 10 a 13 h i de 5 a 8 h. A més també es podran trobar amb una parada amb llibres.

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, situat a la plaça del Gas, obre el museu amb una jornada de portes obertes, de 10 a 2 i de 4 a 8. A la mateixa plaça del Gas, hi tenen previst omplir la plaça de llibres i roses. El Museu tindrà una  parada amb llibres i contes sobre energia i medi ambient i els petits i grans podran fer una rosa de paper i visitar les exposicions del Museu acompanyats d’un personatge especial, entre moltes altres sorpreses. 

Sant Jordi als barris

L’Associació de Veïns d’Arraona-Merinals-Can Gambús lliurarà revistes i roses als Veïns a la pl. dels Doctors Banting i Best de 8 a 2 i de 4 a 7 de la tarda.

L’AV de la Plana del Pintor tindrà una parada de llibres i roses, a partir d’1/4 d’11, al c. de Caucas, 85.  I, al mateix lloc, per la tarda s’hi faran, a partir de les 5 de la tarda  sardanes, concert de la Coral i  Lliurament de llibres i roses amb ball de fi de festa.

Sant Jordi a les biblioteques

Sant Jordi també es viu a les biblioteques. La Biblioteca Vapor Badia oferirà, de les 5 a les 7 de la tarda, el taller infantil “Atrapat dins els llibres”. La Biblioteca de Can Puiggener farà el taller “El llibre gegant de Sant Jordi” per a infants i joves de 6 a 14 anys. Finalment, la Biblioteca de la Serra oferirà el taller “L’univers del Petit Príncep: un territori fantàstic per descobrir” per a infants i joves de 7 a 12 anys.

Sant Jordi s’allarga

A banda de la diada pròpiament dita, Sant Jordi es viu a la ciutat,  durant tot aquest mes d’abril i, fins i tot, alguns mesos més tard amb exposicions, tallers, mostres bibliogràfiques, concursos literaris, signatures de llibres i molt més. Tota la programació és consultable a www.sabadell.cat/cultura.

D’aquestes activitats al voltant de Sant Jordi, destaquen l’acte d’inici de la 20a edició del Voluntariat per la llengua del CNL de Sabadell amb la representació de “Terra Baixa” d’Àngel Guimerà, a càrrec de la cia. Kaikaiba el dissabte 20 d’abril i la inauguració de la Biblioteca Pública de Gràcia a l’IES Pau Vila, amb activitats previstes durant tot el dia el diumenge, 21 d’abril de les 10 a les 2 del migdia. Finalment el 28 d’abril, de les 9 a les 2 del migdia, a Fira Sabadell, a la pl. de la sardana, s’organitza la 1a Jornada de la Flor i la Planta.

La Fira de Sant Jordi 2013 s’organitza de manera conjunta  amb les llibreries de Sabadell,  Abacus, La Llar del Llibre, Llibreria Paes, Llibreria Tècnica, Norma Còmic i LibreRíodelaPlata,  així com Unnim Caixa i Unnim BBVA, el Centre de Normalització Línguística de Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell. A més compta amb una quarentena llarga d’entitas i associacions de la ciutat que hi col·laboren.

Tota la informació detallada de les activitats i els participants es pot seguir a https://www.sabadell.cat/ca/cultura.