PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

SORTIDA D'ORNITOLOGIA DE L'ANELLA VERDA: ELS OCELLS DEL NORD DE TERRASSA

Fotografia de l'activitat

La zona nord de Terrassa compta encara amb alguns camps de conreu ben conservats a la zona de Can Petit (inici de la sortida), on trobem a l'inici un paisatge arbustiu on es poden veure diferents ocells propis d'espais oberts, així com també una fervent abundància de conill. Ja comencem a albirar les vistes del territori proper.

La serra de Santa Magdalena, de 2 km de longitud i 401 m d'altura al turó del Puigbarral, és un petit altiplà situat entre els municipis de Terrassa i Matadepera. S'orienta de nord-oest a sud-est i està delimitada per la riera de les Arenes i el torrent de les Monges. L'itinerari dóna la volta als camps i erms de les finques de Can Petit, Santa Magdalena de Puigbarral i l'Arrugada, recorrent la carena de la serra de Santa Magdalena pel Camí dels Monjos.

La ruta segueix fins a l'Àrea d'estada de Can Petit, al costat de petites bosquines i marges just al costat dels camps, en que tal com estan arranjats, doncs dona mostra de reservori de biodiversitat. Per primavera us recomanen fer una ullada a la riquesa en papallones. A la nostra dreta anem acompanyats pel torrent de les Monges.

La sortida que farem transcórrer per un tram del Camí dels Monjos de Sant Cugat del Vallès fins a Sant Llorenç del Munt, arribem doncs a l'ermita de Sta. Magdalena de Puigbarral (segle XIII i avui dins d'una finca privada), abans devia tenir la seva funció a l'entorn del camí esmentat. Ja divisem la Mola i Matadepera. Just abans de l'Àrea d'estada de l'Arrugada, on hi ha una certa urbanització de la zona però tot i així es poden divisar estols de fringíl·lids, com caderneres, pinsans, verdums i gafarrons.

Arribem al nucli inicial del poble i així seguim caminant pel marges del camps fins a la zona urbanitzada entre Terrassa i Matadepera, en que iniciem la tornada per la zona de la Font de l'Espardenyera i el petit bosc de Pi pinyer on si pot veure l'Astor, l'Aligot comú, Raspinell i Mallerengues en que tots ells no deixen de ser importants per la biodiversitat i fem la tornada cap a l'inici de la ruta.

Cal inscripció prèvia a la pàgina web de l'ADENC: https://adenc.cat/calendari/sortida-dornitologia/

Els diners de la sortida aniran destinats a la defensa dels entorns de Terrassa, concretament als Bellots.

edatFamiliar

 Data i Horari: 

Dia: Dissabte 18 de febrer de 2023

Afegir al teu calendari


 Lloc: