PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament i Aigües Sabadell presenten l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre l’escassetat hídrica

El regidor de Transició Ecològica, Eloi Cortés i el Director General d’Aigües Sabadell, Xavier Cabanillas, han visitat la mostra didàctica situada al Mercat Central L’Ajuntament i Aigües Sabadell presenten l’exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre l’escassetat hídrica

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Xavier Cabanillas, Director General d’Aigües Sabadell, ha explicat que 

 “la conscienciació i la sensibilització ciutadana sobre la importància de realitzar un consum responsable de l’aigua en un moment en què ens trobem en estat d’excepcionalitat pren un protagonisme encara més crític. El canvi climàtic impacta de forma alarmant en la disponibilitat d’aigua i, tot i que les administracions i companyies subministradores treballem per buscar solucions, com ara l’aposta per l’aigua regenerada i la gestió eficient, tots i totes podem fer petits gestos que, de forma agregada, tinguin un impacte positiu”. “La cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

I ha afegit:

“Aigües Sabadell sempre ha tingut un compromís amb la sensibilització de la ciutadania, especialment dels més joves, i ja fa 36 anys que impulsa el programa d’educació ambiental EDUCASSA a les escoles. En paral·lel, ja fa dos cursos escolars que l’exposició “Contrast Hídric” viatja per tots els centres educatius de la ciutat. Ara, l’exposició “Operació Aigua” és un nou exemple d’aquest compromís perquè tothom prengui consciència que la gestió de l’aigua esdevé una qüestió essencial en el context global de canvi climàtic”.

El regidor de Transició Ecològica, Eloi Cortés, ha lloat, per la seva part, la cada vegada major sensibilització de la ciutadania envers

“la necessitat de fer un consum responsable i racional de l’aigua. Així ho demostra el fet que el consum de les llars sabadellenques estigui per sota de la mitjana catalana i sigui un dels més baixos del nostre entorn”. Tot i això, Cortés ha subratllat “la importància de l’aportació individual a l’estalvi, un objectiu que també s’ha de promoure entre els més joves”.

Cortés ha afegit que

“l’aigua ens connecta amb la vida i l’hem de preservar per l’impacte que l’estrès hídric té sobre el medi ambient. Sabadell ha estat una ciutat capdavantera en l’ús de l’aigua regenerada i continua buscant solucions per fer-ne un ús eficient gràcies al compromís de l’Ajuntament i d’Aigües Sabadell”.

Una exposició educativa que recorre tota Catalunya

“Operació Aigua” compta amb quatre blocs -“Com contaminem l’aigua?”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”- on posa en relleu dades rellevants sobre la seva accessibilitat, com el cas de la xifra que indica que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable, o que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües.

Actualment, l’exposició “Operació Aigua” ha arribat a una cinquantena de poblacions catalanes des que va iniciar la seva itinerància l’any 2021.