PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La façana de l’Ajuntament s’il·lumina de taronja amb motiu del dia mundial per a la prevenció del suïcidi

La façana de l’Ajuntament s’il·lumina de taronja amb motiu del dia mundial per a la prevenció del suïcidi

Sabadell s’adhereix així a l’estratègia de sensibilització que impulsa la Organització Mundial de la Salut sobre el suïcidi, una de les causes de mort evitables que més afecta a la població jove.

La instauració del Dia Mundial és una acció per trencar el tabú que l’envolta i que en dificulta la prevenció. A Catalunya, és la primera causa de mort entre els homes de 15 a 44 anys i entre les dones de 15 a 34 anys. El Sistema d’Emergències Mèdiques, per mitjà de l’atenció telefònica del 061, compta amb un servei especialitzat per atendre persones amb conducta o ideació suïcida, i als seus familiars o persones properes. Les trucades són ateses per professionals les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

La promoció de la salut, i particularment la salut mental i la lluita contra l’estigma, son polítiques prioritaris per a l’Ajuntament. En aquest marc, el consistori té el compromís amb les entitats i institucions a seguir generant aliances per desplegar polítiques locals orientades a prevenir el suïcidi.

Enllaços d’interès:

Etiquetes a les xarxes socials: #DiaInternacionalPrevencióSuïcidi #ParlariEscoltarSalvaVides