PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Museu d’Art cedeix més de 280 obres de Fina Miralles per a una exposició a la Fundació Vila Casas

Avui s’inaugura la mostra, que estarà oberta fins al 14 de gener als Espais Volart de la Fundació El Museu d’Art cedeix més de 280 obres de Fina Miralles per a una exposició a la Fundació Vila Casas

L’edició en quatre volums dels escrits de Fina Miralles amb el títol Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017, editada i presentada l’any 2017 amb la col·laboració del Museu d’Art de Sabadell, ha posat en relleu la profunda relació entre l’escriptura i l’obra visual de l’artista. L’exposició Des de més enllà del temps aprofundeix en aquest diàleg, fent aflorar allò que els ulls no veuen i que l’artista ens fa percebre.

En aquest univers visual, el blanc del paper i de la tela deixen de ser un suport expressiu o de representació per esdevenir un espai viu on flueixen les formes del vent, els moviments de l’aigua, els ritmes de l’energia i moltes altres imatges simbòliques. La línia és l’ànima d’aquestes obres, mentre que l’estructura compositiva plasma una visió circular en un moviment cosmogònic on tot està relacionat amb tot.

La forta vinculació amb la natura i la visió cosmocentrista del món que caracteritza l’obra de Fina Miralles estan presents en les peces que formen aquesta exposició. S’hi podran trobar paisatges on els elements que en formen part (terra, cel, atmosfera, etc.) i humans estan estretament relacionats.

En paral·lel al paisatge, la figura travessa tot el corpus pictòric de Fina Miralles, amb imatges que remeten al passat indígena comú a tots els éssers humans, la presència de la mare biològica o l’arbre còsmic i els éssers d’aigua; també s’hi troba una galeria d’esperits mitològics, del dia i la nit, o donen imatge a la floració del regne vegetal.

L’exposició es tanca amb el cicle d’obres Memorial, realitzat l’any 1996, que l’artista defineix com “un viatge de la llum cap a la llum”. Amb aquestes teles Fina Miralles dona per tancat el cercle entre vida i art que va iniciar l’any 1973. L’exposició està comissariada per Maia Creus i Maria Lluïsa Faxedas.

Més informació