PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El pressupost municipal de 2024 tindrà com a principal objectiu l’espai públic i l’adaptació al canvi climàtic, així com la seguretat i l’habitatge

El pressupost municipal de 2024 tindrà com a principal objectiu l’espai públic i l’adaptació al canvi climàtic, així com la seguretat i l’habitatge

Per a tot plegat la despesa corrent s’incrementa prop d’11 M€  (un 4,8%), passant de 226,3 milions aquest 2023 a prop de 237,3 l’any que ve. I les inversions es situen en 16,2 M€, sumant-hi els 8,74 milions del que seria pròpiament el programa d’inversions i els 7,45 M€ procedents d’una modificació de crèdit aprovada aquest passat mes d’octubre al Ple municipal.

En aquest sentit, la inversió en la renovació de ferms i voreres arreu de la ciutat s’incrementa en un 15%. S’hi destinaran més de 3 milions d’euros. D’altra banda, els recursos en reposició de gespa, enjardinaments i manteniments augmenten en 435.000 €.

Pel que fa a la neteja i recollida de residus, comptarà amb 1 milió d’euros addicionals, destinant-hi més recursos a netejar els carrers i espais públics, reforçant el rentat de contenidors, les desbrossades i fent repàs de carrers amb aigua regenerada. També en relació amb l’espai públic, es reforcen les actuacions contra les plagues urbanes.

Impuls a les polítiques d’habitatge

L’elaboració d’un nou Pla Local de l’Habitatge serà una de les principals línies de treball en aquest àmbit. Així mateix, l’any que ve es continua endavant amb el pla per construir més de 500 nous habitatges de lloguer assequible a Sabadell, amb l’inici d’obres del Complex Roureda (amb 100 pisos) i de la promoció Can Gambús 2 (amb 108 habitatges). I una altra de les línies fonamentals serà el foment de la rehabilitació en matèria d’eficiència energètica. Precisament en relació amb aquesta qüestió, aquest any s‘ha obert una nova oficina de rehabilitació per facilitar que els fons Next Generation de rehabilitació energètica arribin a tots els barris.

També per afavorir la cohesió, Acció Social incrementa recursos en 737.000 euros, destinats a prestacions i a la compra de material de suport com grues i llits articulats, entre altres.

Educació augmenta en 1,05 milions, dels quals 850.000 € es destinaran a pintar centre educatius i la resta a fer-ne manteniment. Cultura puja en 1,13 milions, tenint en compte que l’any que ve Sabadell serà la Capital de la Cultura Catalana.

Els recursos per afavorir la generació de llocs de treball i la competitivitat seran una altra de les línies d’actuació destacades.

Inversions

Un espai públic de qualitat serà protagonista en el capítol d’inversions. A més dels recursos per a ferms i voreres, es milloraran els entorns escolars de les escoles La Trama, Joan Montllor i Amadeu Vives, com també els entorns i accés de l’Escola Can Rull. 

Pel que fa a l’adaptació al canvi climàtic, s’instal·laran tendals a centres educatius i espais públics, es rehabilitaran les platges de les piscines de Ca n’Oriac i es continuarà endavant amb parcs com el de les Aigües, a més d’introduir noves millores a les depuradores i instal·lacions del cicle de l’aigua.

En infraestructures i equipaments prosseguiran els treballs per fer possibles grans projectes com el Portal Sud, el Pavelló de l’Oest, la rehabilitació del complex Sallarès Deu i l’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer.

En definitiva, un pressupost perquè Sabadell continuï avançant i guanyant qualitat de vida.