PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Ajuntament aplica un tractament fitosanitari contra la processionària del pi a més de 900 pins i cedres

Les actuacions es van iniciar la nit del 5 i finalitzaran durant la matinada del dia 7 de novembre L’Ajuntament aplica un tractament fitosanitari contra la processionària del pi a més de 900 pins i cedres

El tractament s’aplicarà sobre un total de 902 pins i cedres situats a diferents zones de Sabadell.

Aquestes actuacions continuen amb la tasca que cada any es du a terme per minimitzar l’impacte d’aquest insecte a l’arbrat de la ciutat i que al novembre de l’any passat va significar el tractament preventiu de 1.186 arbres.

En paral·lel, l’Ajuntament està també duent a terme altres treballs amb diverses tècniques de gestió integrada com a part de les actuacions preventives i de control de la processionària.

Què és la processionària del pi?

La processionària del pi és un lepidòpter, és a dir, una papallona que viu i s’aparella a l’estiu. Les seves larves apareixen a partir de la tardor. Durant les nits d’hivern, s’alimenten de les fulles dels pins, i durant el dia, s’agrupen en nius. A mesura que creixen i que el fred avança, construeixen nius més tancats -fins a crear la bossa característica-, que constitueixen el seu refugi durant el període de més fred. A finals d’hivern o principis de primavera, les larves baixen a terra per cercar un lloc on enterrar-se i pupar, fins que a l’estiu surten convertides en papallones.

Més informació, al web municipal de Parcs i Jardins.