PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Ple escull Josep Escartín com a nou Síndic Municipal de Greuges de Sabadell

El Ple escull Josep Escartín com a nou Síndic Municipal de Greuges de Sabadell

La primera part del procés d’elecció del nou Síndic de Greuges de la ciutat es va tancar a principis d’octubre amb aquestes dues persones candidates. Escartín va ser el primer síndic municipal de Greuges de Sabadell entre els anys 2005 i 2018 i president del Fòrum de Síndics i Síndiques locals de Catalunya–FòrumSD.

Escartín ha estat lligat a diferents entitats de Sabadell. Va cofundar Actua Vallès ‘Actuem!’ i va presidir l'entitat durant 13 anys. La seva presidència va destacar, entre altres coses, per la reclamació de polítiques públiques que fessin front a la pandèmia de la SIDA i la creació de l’empresa d’inserció laboral PlecinPres, destinada a persones en risc d’exclusió social, que també va presidir.

Fins al 2022 ha estat membre del Comitè d’ètica de l’Hospital del Parc Taulí de Sabadell. Ha combinat la seva tasca professional i social amb  la militància LGTBI+.

També ha estat o està vinculat a diferents entitats de la ciutat: Atendis, Panteres Grogues,  Joventut de la Faràndula i Sabadell Solidari, entre d’altres. Fins el setembre 2023 he estat Vocal de la Junta Arbitral de Catalunya i del Consell d'acció Social de Sabadell.