PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El projecte museu del Gas s'amplia incorporant una part del Vapor Pissit

El projecte museu del Gas s´amplia incorporant una part del Vapor Pissit

El futur Museu que s’ubicarà a l’antic edifici del Museu del Gas es completarà així amb les màquines que es podran visitar al Pissit. A més, i amb la voluntat de consolidar Sabadell com a ciutat museu, el passat tèxtil de la ciutat s’explicarà també a través de la ruta de les xemeneies, espais com el Vapor Buxeda Vell i els vapors rehabilitats i recuperats per a ús ciutadà com ara el Vapor Badia –ara biblioteca o el Vapor Buxeda Nou –ara una escola bressol municipal, entre altres.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha presentat avui el projecte a l’edifici protegit del Vapor Pissit, i ha confirmat que

“el nou futur museu de la ciutat ha de ser la punta de llança, una peça fonamental per difondre i posar en valor la història de Sabadell, però no pas l’única. Tenim la gran sort de comptar a la ciutat amb tot un conjunt de peces que simbolitzen el nostre passat tèxtil i com hem arribat a la ciutat que avui tenim”.

L’ús com a espai d’exposició es combinarà amb el d’oficines municipals a què es destinarà la resta del Vapor Pissit. A més de la Selfactina, que és un element únic a Catalunya i una de les poques d’Europa, les màquines històriques que s’hi exposaran formen part del patrimoni municipal.

La zona d’exposició es situarà a la nau del Pissit que va ser rehabilitada fa uns anys.  Precisament en relació amb aquest Vapor, han finalitzat recentment els treballs de consolidació de l’altra nau que han permès, entre altres actuacions, reparar les cobertes i les façanes, a més d’eliminar el cablejat fixat  i les humitats, repintar les portes i millorar l’arrebossat de les parets i els finestrals originals. També s’han reconstruït la xarxa de sanejament externa i les fusteries, s’han sanejat les reixes i s’ha habilitat una nova rampa metàl·lica per accedir al vapor. En els treballs de consolidació s’han invertit a l’entorn d’1 milió d’euros.