PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell demanarà a la Generalitat que permeti obrir les piscines municipals a l’estiu i regar els refugis climàtics amb aigua regenerada o freàtica

La ciutat proposarà canvis al decret d’emergència per sequera per afavorir la creació de refugis climàtics i partint de la base que el consum d’aigua a Sabadell està molt per sota dels límits permesos Sabadell demanarà a la Generalitat que permeti obrir les piscines municipals a l’estiu i regar els refugis climàtics amb aigua regenerada o freàtica

Amb aquesta voluntat, la ciutat demanarà que es permeti obrir les piscines municipals a l’estiu per contribuir a fer front a les altes temperatures i que s’autoritzi el manteniment i la cloració de l’aigua d’aquestes instal·lacions que s’han mantingut durant l’hivern. També sol·licitarà que es permeti regar punts de refugis climàtics com els parcs públics i les gespes de les piscines públiques descobertes amb aigua regenerada o freàtica, sempre que es compleixi amb la preceptiva avaluació hidrogeològica. I és que el decret d’emergència limita l’autorització de regar els parcs a un reg de supervivència.

Pel que fa als llacs, Sabadell demanarà que s’autoritzi el manteniment dels llacs artificials que formaran part de la xarxa de refugis climàtics i faran de suport vital per a la vida aquàtica, utilitzant la mínima quantitat d’aigua imprescindible i fent servir aigües freàtiques que compleixin amb l’avaluació hidrogeològica. D’altra banda, i en la línia d’afavorir l’activitat econòmica, es demanarà que els establiments de neteja de vehicles puguin connectar-se a la xarxa d’aigua regenerada.

Tot i ser plenament conscients de la gravetat de la sequera al conjunt del territori, la petició d’aquests canvis respon a l’objectiu de preservar les zones verdes de la ciutat i contribuir a la generació d’oasis urbans que ajudin a fer front als efectes del canvi climàtic. I a més, partint de la base que el consum actual d’aigua a Sabadell es troba molt per sota dels límits establerts pel decret d’emergència en fase 1. En aquests moments la dotació a la nostra ciutat se situa en 156 litres per habitant i dia, davant dels 200 litres marcats com a límit per la Generalitat.

De fet, a Sabadell, el consum d’aigua s’ha reduït un 3,31%. Un percentatge que es multiplica en el cas del consum municipal, que s’ha rebaixat un 33,84%. Per la seva part, en un any el consum domèstic s’ha reduït un 1,57%. Pel que fa a les fuites, han baixat un 7,75% com a resultat de les reparacions i el manteniment de la xarxa.

Més informació sobre les restriccions