PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L'investigador David Ferrer ofereix una conferència sobre els excombatents sabadellencs de la "Résistance" francesa

Demà dijous 8 de febrer a les 18.30 h, al Museu d’Història de Sabadell L´investigador David Ferrer ofereix una conferència sobre els excombatents sabadellencs de la Résistance francesa

Aquest any es celebrarà el 80è aniversari de l’inici de l’alliberament de França de l’ocupació alemanya. Milers d’homes i dones de tota condició i d’orígens ben diversos van comprometre les seves vides per derrotar el nazisme en l’heterogeni moviment conegut com la Resistència francesa.

Moltes d’aquestes persones provenien de l’exili republicà espanyol, entre les quals algunes de Sabadell. Com a exemples, destaquen en Francesc Arroyo Maldonado i en Joan Bartomeu Valls. Però n’hi ha més, i en alguns casos són dones sabadellenques que fins ara no havien estat prou remarcades ni posades en valor.

Investigador de l’exili republicà

David Ferrer Revull (Sabadell, 1969) és llicenciat en Filologia Anglesa i treballa com a professor a l’institut Jonqueres de la ciutat. Ha realitzat diverses recerques sobre l’exili republicà, com ara l’estudi sobre els espanyols morts a la massacre nazi d’Oradour-sur-Glane, recollit al llibre Recuerda (2020). Aquesta investigació va permetre poder homenatjar la memòria de les germanes Emília i Angelina Masachs, dues nenes de Sabadell assassinades a Oradour el 10 de juny de 1944, i també recuperar una víctima completament oblidada, la Ramona Domínguez.

Actualment centra la seva recerca en la recuperació de la memòria individual de catalans a la Resistència francesa, com ara els originaris de Sabadell.

La conferència, que serà retransmesa en directe pel canal Instagram Live @museuhistoriasabadell, s’emmarca en el programa d’actes commemoratius del  “Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust i Dia Nacional de l’Exili i la Deportació”, del Programa de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Sabadell.