PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Vimusa inicia una campanya de foment dels ajuts europeus per a la rehabilitació energètica d’edificis o habitatges

La informació de les subvencions es pot consultar al web www.estrena.cat Vimusa inicia una campanya de foment dels ajuts europeus per a la rehabilitació energètica d’edificis o habitatges

Les subvencions actuals cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les actuacions i de les gestions inherents, l’import de les quals dependrà de l’estalvi energètic que s’hagi assolit, i poden arribar a cobrir el 100% en casos de vulnerabilitat. A més, comporten avantatges fiscals i desgravacions en l’IRPF.

Quines actuacions es poden subvencionar?

Les obres que es poden subvencionar són les que estan destinades a millorar l’eficiència i l’estalvi energètic dels edificis i dels habitatges: la col·locació d’aïllament tèrmic a façanes i cobertes, la substitució de finestres, la implantació de nous sistemes de ventilació, la instal·lació de sistemes tèrmics eficients (com l’aerotèrmia) o la col·locació de plaques solars o fotovoltaiques. També es poden afegir possibles actuacions complementàries d’accessibilitat, conservació i retirada d’amiant.

La rehabilitació comporta grans beneficis: permet estalviar en la factura de la llum, millorar el confort de les llars, augmentar el valor dels immobles i, a més, ajuda a prevenir l’emergència climàtica.

Quins tipus de subvencions hi ha?

Actualment, encara es poden demanar els programes 1 (ajuts per a la rehabilitació de barris), 3 (ajuts per a la rehabilitació d’edificis), 4 (ajuts per a la rehabilitació d’habitatges) i 5 (ajuts per a l’elaboració del llibre de l’edifici i projectes). 

Una novetat d’aquesta convocatòria és que s’ofereix la possibilitat de sol·licitar un pagament per avançat de la subvenció (bestreta), que suposa cobrar un 50% a l’inici de l’obra, un 30% quan l’obra estigui al 80% de l’execució i el 20% restant al final de l’obra. Per a la resta del cost de la rehabilitació, existeixen diverses línies de finançament en condicions preferents.

Més informació a l’oficina de rehabilitació

La ciutadania interessada en aquests fons pot adreçar-se a l’oficina de rehabilitació que gestiona Vimusa (ctra de Barcelona, 598). L’equipament, que és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, està obert de 8.15 a 14 h, de dilluns a divendres, i dimarts i dijous de 16 a 17.45 h. El telèfon de contacte és el 93 018 09 01.