PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El programa de Mentoria Social Juvenil per afavorir que joves d’ESO continuïn estudiant manté obert el procés de selecció de persones mentores

Dins el programa, que es desenvolupa a tres instituts, alumnat universitari o de cicles de grau superior acompanyen joves de secundària El programa de Mentoria Social Juvenil per afavorir que joves d’ESO continuïn estudiant manté obert el procés de selecció de persones mentores

Al llarg del programa, mentors/es i mentorats/des comparteixen temps per realitzar diferents activitats culturals, esportives o de lleure, tot establint una relació de suport i acompanyament en un moment vital tan important com és l’adolescència. L’objectiu és proporcionar oportunitats a nivell acadèmic i social i, a partir dels vincles que s’hi estableixen, contribuir a l’aprenentatge de valors per part de tots els participants, que viuen contextos socials i culturals diversos.

Les persones mentores i els joves alumnes de l’ESO compten amb el suport, orientació i seguiment de l’equip tècnic municipal i  de Camins Fundació. D’altra banda des dels centres educatius, les Tècniques d’Integració Social (TIS) vetllen, també, pel bon desenvolupament del programa mitjançant l’acompanyament i el seguiment dels joves participants durant la jornada escolar i realitzen la interlocució amb les famílies.

Valoració positiva

El programa està totalment consolidat amb una valoració d’èxit, tant pels mentors i mentorats com pels centres educatius participants. Els resultats mostren una millora en els resultats acadèmics així com en l’interès i l’actitud dels joves, tant en l’àmbit educatiu com en el personal. Aspectes com el coneixement de l’entorn, la socialització, l’autoestima i la motivació són, entre d’altres, dels millors valorats. El nombre de parelles participants en el programa supera la trentena.

Accés al programa de les persones mentores

Per tal d’afavorir el coneixement i participació en la Mentoria Social Juvenil entre els potencials mentors/res, es porten a terme xerrades de difusió i presentació del programa a diferents universitats i instituts que imparteixen cicles de grau superior, tant de Sabadell com de poblacions properes. A partir d’aquí, les persones interessades a participar-hi passen un procés de selecció, així com una petita formació inicial.

Requisits per ser mentor/a:

  • Ser estudiant universitari o de grau superior i tenir entre 18 i 30 anys.
  • Disponibilitat: 1 tarda a la setmana durant el curs escolar.
  • Participar en la formació inicial i en el seguiment al llarg del projecte.
  • Zona d’actuació Sabadell.

Informació i contacte:

mentoria.sabadell@caminsfundacio.org