PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Mostra Internacional de Cinema 60+ arriba a la 3a edició amb projeccions i xerrades per desmuntar estereotips sobre les persones grans

La Mostra Internacional de Cinema 60+ arriba a la 3a edició amb projeccions i xerrades per desmuntar estereotips sobre les persones grans

“La Gran Pantalla” és un espai dedicat a la trobada cinematogràfica intergeneracional, obert a tothom, on l’eix central és la producció audiovisual.

L’objectiu és desmuntar els estereotips que existeixen en la societat sobre les persones grans, així com reflexionar sobre algunes de les seves problemàtiques, alhora que es promou l’envelliment actiu i es lluita contra la solitud no desitjada a través de la reflexió que inspira el setè art.

La regidora d’Infància i Gent Gran, Laura Reyes, ha destacat que

“la Mostra vol ser un espai de trobada intergeneracional que fa servir el cinema com una eina de visibilització, diàleg, reflexió i amb intenció també de ser eina de transformació social al voltant de temàtiques que, tot i que tracten diverses problemàtiques de les persones grans, ens afecten a tots i totes com a societat”.

Per la seva banda, Leticia Pipman, representant de l’Associació cultural elParlante, ha explicat que

“nosaltres posem el nostre granet de sorra cap a la transformació social des de l’audiovisual. Per poder fer el curt “La bretxa” es va treballar un guió de manera participativa, que parla d’una temàtica interessant i que compta amb actors i actrius professionals”.

Curtmetratges i pel·lícules

La mostra es divideix en dos àmbits. Els dies 27, 28 i 29 de febrer es projectarà als complexos de persones grans el curtmetratge participatiu “A la bretxa”.

Els dies 1, 2 i 3 de març, el festival es trasllada als Cinemes Imperial, on es projectaran els films que conformen el programa d’aquesta tercera edició. És una mostra variada de produccions, algunes de les quals han estat premiades en diferents concursos. Hi haurà sessions que tindran un espai per al diàleg sobre el film projectat i els temes que aborda.

El certamen l’organitzen l’Ajuntament de Sabadell i l’Associació Cultural elParlante i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Institut Català de les Empreses Culturals, Vimusa i Cinemes Imperial.

L’entrada és gratuïta. Es poden recollir les invitacions a les taquilles de l’Imperial 1 hora abans de les projeccions de les pel·lícules. I també als complexos de gent gran fins al dia 29 de febrer.