PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comunicat dels municipis de l’Arc Metropolità en resposta a les declaracions del conseller Mascort emeses a la televisió pública. A aquest comunicat s’hi han afegit els municipis de Tarragona, Reus i Igualada

Comunicat dels municipis de l’Arc Metropolità en resposta a les declaracions del conseller Mascort emeses a la televisió pública. A aquest comunicat s’hi han afegit els municipis de Tarragona, Reus i Igualada

Novament recordem al conseller d’Acció Climàtica la necessitat d’utilitzar les piscines públiques com a refugi climàtic, ja que amb aquestes podem oferir un servei públic a la ciutadania en un context de canvi climàtic que provoca estius amb temperatures molt elevades. També li recordem que les biblioteques i altres instal·lacions públiques climatitzades que podem oferir a la ciutadania com a refugis climàtics durant l’estiu no són suficients per acollir el nombre de persones que conviuen en els nostres barris. És per això que li tornem a demanar que reconsideri aquesta mesura i, amb caràcter general, permeti l’obertura de totes les piscines públiques com a refugis climàtics.

Respecte a la implantació de les ZBE als nostres municipis, recordar-li una vegada més que les característiques territorials de la segona corona metropolitana no són equiparables a d’altres municipis de la regió Metropolitana: vies d’alta capacitat, dèficit de transport públic... Per tot plegat reclamem que el model tingui unes característiques diferenciadores de la resta de les ZBE, tal i com vam traslladar a la directora general en l’única reunió que se’ns ha convocat, celebrada la darrera setmana, i en la qual ens vam instar a continuar parlant en la cerca d’un consens que ens permeti fer aquesta implantació amb el màxim de garanties per a la salut pública en els termes previstos. Trobada que esperem que es realitzi el més aviat possible.

Per tot el que acabem d’exposar, lamentem l’obsessió del conseller contra els municipis de l’Arc Metropolità perquè ens acusa injustament de posar pals a les rodes amb les ZBE al·legant un interès polític sense tenir en compte que l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità tenim com a característica principal la pluralitat política, i amb la seva actitud menysté aquesta diversitat política que representem.

El Parlament es pronuncia

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir diferents propostes de resolució amb mesures vinculades a la sequera i el canvi climàtic, entre les quals instar al Govern de la Generalitat a aprovar i publicar mesures i actuacions que els ens locals puguin aplicar per establir refugis climàtics, incloses les piscines.