PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Reunió entre Ajuntament, Generalitat i veïns per abordar el projecte de la Residència del Sud, la primera residència pública de la ciutat

Reunió entre Ajuntament, Generalitat i veïns per abordar el projecte de la Residència del Sud, la primera residència pública de la ciutat

A la trobada han assistit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el tinent d’alcaldessa de Serveis a les Persones, Eloi Cortés; la tinenta d’alcaldessa d’Espai Urbà, Acció Territorial i Participació, Mar Molina; la regidora d’Acció Social, Laura Pineda i la regidora d’Infància i Gent Gran, Laura Reyes. En representació de la Generalitat, hi han pres part la directora territorial de Drets Socials a Barcelona, Marta Masagué; la coordinadora territorial de la Regió Social Metropolitana nord de Drets Socials, Montse Herrador i el cap de Servei de Projectes, Obres i Equipaments, Sergi Selvi.

La residència pública i centre de dia del sud de Sabadell comptarà amb 80 places residencials i 20 places de centre de dia ampliables a 30. A hores d’ara s’està redactant el projecte final, per després abordar la licitació. Tots els tràmits previs estan realitzats i també està en marxa la comissió bilateral entre l’Ajuntament i la Generalitat per anar avançant en tot el procés. Un cop iniciades les obres, a principis de l’any que ve, es calculen uns 18 mesos de construcció. Per tant, estaria finalitzada durant 2026.

Un model centrat en la persona

Les 80 places de residència estaran repartides en 4 unitats de convivència de 20 persones. Cada unitat de convivència disposarà d’espais independents per garantir el dret a la privacitat i intimitat i tindran, així mateix, espais comuns (cuina-office, menjador, sala d’estar i sortida a espais exteriors), que promoguin la interacció social, facilitin les trobades i la comunicació entre els usuaris i fomentin la vida autònoma amb tasques quotidianes com cuinar, posar la rentadora o planxar, entre altres. A més, el centre disposarà de 20 places de centre de dia ampliables a 30.