PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Participants en programes d’ocupació milloren l’entorn natural proper al complex esportiu de Sant Oleguer

Des de principis de febrer cinc persones en atur han netejat la zona i han adequat el terreny qualificat de parc de valor ecològic i paisatgístic Participants en programes d’ocupació milloren l’entorn natural proper al complex esportiu de Sant Oleguer

Les tasques consisteixen en la desbrossada selectiva de la vegetació, retirada d’arbres morts, caiguts, etc. i altres elements, afavorint el creixement d’arbrat i arbustiva existent com ametllers i aladerns, entre d’altres. També s’ha comptat amb el suport de l’empresa de manteniment CIPO SCCL.

En aquests moments, les actuacions es centren en la formació de palissades, estructures fetes amb estaques clavades al terra i troncs i branques de les tales col·locades de forma horitzontal per tal de retenir el sòl en talussos i impedir possibles xaragalls.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, ha ressaltat els beneficis dels programes d’ocupació, que ofereixen formació i treball a persones en atur o amb especial dificultat per accedir al mercat laboral, afirmant que

“amb aquesta actuació veiem una nova mostra dels beneficis que comporten aquests programes, que es tradueixen en noves oportunitats per a persones en atur o en situació de dificultat per accedir a una feina i alhora també en millores o serveis per al conjunt de la ciutat”.

Les tasques al talús, en aquest cas, les estan realitzant  5 treballadors i, en funció dels programes, els contractes poden tenir una durada de fins a 1 any.

El tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, ha remarcat també el doble benefici d’aquestes programes,

“amb els quals es facilita la formació i la inserció laboral, per tal d’avançar en cohesió i que ningú quedi enrere al mateix temps que s’assoleixen millores d’interès públic”.

En aquest sentit, i gràcies al treball dels participants als diferents plans,

“es faran millores a la via pública, a habitatges socials i a equipaments municipals i mobiliari”.

A més, es faran treballs de neteja viària a la zona del Parc Central del Vallès, tasques de jardineria al parc de Catalunya i a la zona de trenet o Sant Pau de Riu-sec, entre d’altres.

Per la seva part, i referint-se al condicionament del talús de Sant Oleguer, el regidor de Transició Ecològica,  Eloi Cortés, ha explicat que

“mitjançant la desbrossada selectiva i altres accions, mantenim un entorn de valor ecològic i paisatgístic i es contribueix també a prevenir incendis”.

Diferents perfils i especialitats

Els programes d’ocupació que s’executaran durant el 2024 s’adrecen a diferents perfils, entre els quals hi ha persones de més de 52 anys sense cap prestació per desocupació o subsidi o persones beneficiàries de la renda garantida ciutadana. Altres projectes són per a joves i signifiquen, en alguns casos, la seva primera oportunitat laboral. Altres accions s’adrecen específicament a persones veïnes dels barris de la zona sud (Creu de Barberà, Espronceda, Can Roqueta, Campoamor) i de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, Les Termes, Poblenou), entre d’altres col·lectius

Pel que fa a les especialitats, són molt diverses, entre les quals trobem construcció, pintura, fusteria, instal·lacions, neteja d’equipaments, neteja viària, jardineria, horticultura, dinamització esportiva, atenció a la infància, mainaderes, atenció a la llar i allotjaments de la gent gran, acompanyament de la gent gran, auxiliars de manteniments, atenció al ciutadà, auxiliar de biblioteques, videoproducció i cultura audiovisual i suport tècnic i administratiu.