PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita guiada a la Casa Duran, en el marc del Dia Internacional dels Monuments i els Llocs Històrics

La visita, organitzada pel Museu d’Història de Sabadell, tindrà lloc diumenge 21 d’abril Visita guiada a la Casa Duran, en el marc del Dia Internacional dels Monuments i els Llocs Històrics

En la visita guiada es coneixeran els diferents espais de la casa, tant els dedicats a les activitats agrícoles (cups, cellers, graner...) i les estructures on es realitzaven les activitats industrials (fàbrica de sabó i tints) de la planta baixa, com els de la planta pis, amb la sala noble i les habitacions amb les magnífiques pintures murals que s’hi conserven.

La Casa Duran

 La Casa Duran és un dels edificis més emblemàtics del paisatge urbà de Sabadell amb una gran càrrega històrica, i l’únic que encara conserva gairebé intacta l’estructura original dels segles XVI i XVII, quan fou construïda, així com la majoria de les reformes executades en el transcurs dels següents dos segles. Construïda per la família Duran, que la va habitar fins els anys setanta del segle XX i després d’una forta polèmica ciutadana, referent a la seva possible demolició, va ser declarada l’any 1958 monument historicoartístic.

El Dia Internacional dels Monuments i els Llocs Històrics

 L’any 1982, el Consell Internacional per als Monuments i Llocs Històrics  (ICOMOS) va establir el 18 d’abril com el Dia Internacional dels Monuments i Llocs Històrics, per celebrar i promoure el patrimoni cultural, i per conscienciar de la seva vulnerabilitat. Un any més tard, la UNESCO va aprovar la proposta durant la seva 22ena conferència anual.