PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Una nova primavera. Història de les Brigades Internacionals arriba a Sabadell en el marc de les activitats de la Segona República, la Guerra Civil i les Brigades Internacionals

La representació tindrà lloc el proper 27 d’abril al Teatre Principal Una nova primavera. Història de les Brigades Internacionals arriba a Sabadell en el marc de les activitats de la Segona República, la Guerra Civil i les Brigades Internacionals

L’obra

 Amb Una nova primavera. Història de les Brigades Internacionals, dirigida per Iván Campillo i protagonitzada pel mateix director i per Mireia Clemente, es vol retre homenatge als homes i dones que voluntàriament van venir a Espanya a lluitar amb el poble contra el feixisme.

A l’obra, tot i ser un recull de multitud de petites històries de brigadistes, el fil conductor és la història de la Maria i l’Stig, una de les moltes històries d’amor que van sorgir entre brigadistes internacionals i dones espanyoles.

Maria i Stig es van conèixer a l’hospital militar de Mataró l’any 1938, on ell va arribar com a conductor d’ambulàncies i la Maria treballava com a infermera. Entre ells va néixer una història d’amor que va vèncer a la separació per la marxa dels brigadistes, la Segona Guerra Mundial i 40 anys de dictadura franquista. El dos van refer la seva vida, però mai van deixar de pensar l’un en l’altre. Després de la mort de Franco, Stig va viatjar a España des de la seva Suècia natal i es van veure durant una tarda. Als anys 90 es van tornar a trobar.

L’obra, estrenada l’any 2018 durant un homenatge oficial a les Brigades Internacionals, inclou projeccions audiovisuals amb testimonis sonors de persones relacionades amb els brigadistes i la memòria històrica.