PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell celebra una jornada entre infants i gent gran per promoure les relacions intergeneracionals

En el marc de la commemoració del Dia Europeu de la Solidaritat i la Cooperació Sabadell celebra una jornada entre infants i gent gran per promoure les relacions intergeneracionals

Un dels propòsits del servei municipal d’Infància i Gent Gran és potenciar les relacions entre diferents generacions per tal que es puguin generar vincles entre persones grans i infants. És per això, que es va celebrar la primera trobada entre ambdós col·lectius, en la qual van participar unes 30 persones com a representants, a parts iguals, de cada grup.

Durant la jornada es van presentar les línies d’actuació de cada un dels consells i van treballar sobre la remodelació de la plaça de Fidela Renom. El Consell d’Infants va fer partícip el Consell de la Gent Gran de l’encàrrec que tenen, per part de l’Ajuntament, d’aportar idees perquè la plaça que s’ha de remodelar sigui un espai inclusiu i accessible per a tothom.

Recorregut sensorial

En aquest sentit, van preguntar a la gent gran quines necessitats hauria de cobrir aquest espai perquè fos també inclusiu per la gent gran, ja que és una plaça freqüentada per molts avis i àvies amb els seus nets i netes.

Al final d’aquest intercanvi tots els assistents van fer un recorregut sensorial, dinamitzat per la Federació ECOM, en grups de tres formats per membres d’ambdós consells. La passejada va incloure un circuit amb limitacions motrius i visuals per sensibilitzar als participants i que, tant infants com persones grans, es poguessin posar a la pell de les persones amb discapacitats i sentir les seves dificultats.

Els participants en la trobada han valorat de forma positiva la jornada que han qualificat d’èxit, per la qual cosa han acordat celebrar-la cada any. A més, van adoptar el compromís de trobar més espais per treballar en projectes conjunts.