PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell presenta una proposta renovada de l’Aplec de la Salut coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana

El programa inclou diverses novetats impulsades per les entitats de Cultura Popular comptant amb el suport de l’Ajuntament Sabadell presenta una proposta renovada de l’Aplec de la Salut coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana

Entre les novetats d’aquesta edició, els Gegants de Sabadell estrenen vestuari per l’Aplec i algunes figures que els complementaran. La reestrena dels Gegants es podrà veure dissabte a les 6 de la tarda a la plaça de Sant Roc. Més tard, cap a les 7 del vespre, s’iniciarà una cercavila de gegants que recorrerà diferents carrers del centre de Sabadell.

També el Concert de Corals presenta una proposta diferent en el seu 40è aniversari. El concert, fet a mida per a l’ocasió, farà un recorregut per les cançons de diferents cantates que han marcat o que formen part de musicals com Annie, Els Miserables o The Greatest Showman. Els recitals tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de maig a La Faràndula.

D’altra banda, divendres, dia 10, a les 8 del vespre, el Pregó a la plaça del Dr. Robert iniciarà la Festa Major petita de Sabadell. Es donarà així el tret oficial de sortida a tot un conjunt de propostes directament impulsades per les entitats de Cultura Popular i Tradicional i que inclourà l’Empestada, la Trabucada d’Inici, la Diada Castellera de la Salut, la Ramblejada de Cultura Popular, una Paellada Popular i el Concert dels Quatrevents, de música d’arrel, entre altres activitats.

No hi faltaran al programa les propostes més tradicionals de l’Aplec, com el Concurs de Colles Sardanistes, que arriba a la 21a edició i tindrà lloc a la plaça de Sant Roc diumenge de 17 a 19 h, amb colles sardanistes d’arreu de Catalunya i la interpretació de la Cobla Marinada.

També diumenge hi haurà el seguici de la vigília de la Salut, que  anunciarà que l’endemà és l’Aplec. A les 18 h tindrà lloc la plantada al passeig de la plaça Major, es lliurarà el penó als portants i es farà l’ofrena floral al Lleó de Sabadell a la plaça del Dr. Robert. I a les 19 h començarà el seguici fins a la plaça de Sant Roc on tindran lloc diversos balls amb l’acompanyament de les entitats.

L’Aplec

Dilluns, dia 13, a les 12 h al parc de la Salut, hi haurà la Cercavila de la Ciutat. A les 13 h serà el torn del tradicional concert de l’Associació Banda de Música de Sabadell, enguany amb la  interpretació del concert L’encís del vent. A les 6 de la tarda arribarà la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola.

Pel que fa a les activitats infantils, dilluns d’11 a 14 h a tocar del Santuari, es portaran a terme diversos tallers i jocs populars d’arreu del món, així com tallers de danses i un concert de Folk. I com en anys anteriors, s’habilitarà a la pineda del costat una zona de pícnic amb taules i cadires per a què tothom que es vulgui quedar a dinar ho pugui fer.

També dilluns es podrà participar en un itinerari pel riu Ripoll fins a la capella de Sant Nicolau. La sortida serà a les 10 h des de la Torre de l’Aigua. L’objectiu del recorregut, organitzat pel Museu d’Art, és conèixer els paisatges més pintats pels artistes de la ciutat.

I una vegada més per l’Aplec es podran fer visites patrimonials a diversos equipaments, com l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria o la Torre de l’Aigua, a més del Museu d’Història i el Museu d’Art.

Activitats esportives

L’esport també serà protagonista de l’Aplec. El dilluns 13, a les 9.30 h, tindrà lloc la tradicional Pujada a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira Sabadell. La Pujada l’organitza la Unió Excursionista Sabadell (UES), amb la col·laboració de diverses institucions i empreses, entre les quals l’Ajuntament. El recorregut és de 7 km. La inscripció és gratuïta i es pot fer a la UES. També s’admetran inscripcions el mateix dia de la pujada, a la plaça de la Sardana i fins 5 minuts abans de començar la caminada.

Una altra de les activitats esportives és el Buscafites a la Salut, que aquest any arriba a la seva 4a edició. Tindrà lloc dilluns dia 13, de 10h a 13h. Es tracta d’una proposta d’iniciació a les curses d’orientació a la zona del bosc de la Salut. Aquesta activitat és gratuïta i per inscriure’s, cal accedir al web de la UES.

Serveis especials de la línia F4 d’autobús

Durant l’Aplec, la línia F4 d’autobús urbà reforçarà el servei entre la plaça del Vallès (parada codi 130-Vallès) i el Poblenou, en tots dos sentits. Tindrà una freqüència de pas de 15 minuts i estarà actiu des de les 8.30 fins les 21.30 h. La parada més propera per accedir al santuari de la Salut és la del Cementiri.