PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell celebra, en el marc de la Capitalitat Cultural Catalana 2024, la 3a edició de concerts Musicades, dedicada a les dones compositores

Tindrà lloc el dissabte 25 de maig al Saló del Teatre Principal Sabadell celebra, en el marc de la Capitalitat Cultural Catalana 2024, la 3a edició de concerts  Musicades, dedicada a les dones compositores

Aquest fet afavoreix que el repertori femení s’inclogui dins la programació curricular de l’EMMCP amb l’objectiu de actualitzar-la i adaptar-la a la realitat del segle XXI, cada dia més diversa i inclusiva. L’alumnat del centre disposa, a través del Musicades, d’un altaveu i d’un espai on mostrar el seu bon nivell musical així com la qualitat de la formació que rep del seu professorat.

Enguany, la marató de concerts posa el focus en les obres per a formacions de cambra, ensembles i grans conjunts vocals i instrumentals i se suma a la celebració de la Capitalitat Cultural Catalana 2024 amb una proposta que compta amb 28 actuacions musicals que inclouen obres de 24 compositores diferents, 17 de les quals són autores vives i que mobilitzarà a més de 200 alumnes de l’EMMCP.

La marató de concerts

La sessió matinal dels concerts començarà a les 9.45 h al Saló del Teatre Principal (c. de Sant Pau, 6) i finalitzarà a les 12.15h. La sessió estarà dedicada al repertori per a formacions de cambra vocals i instrumentals.

A partir de les 12.30 h el Saló del Teatre Principal acollirà l’acte central de la jornada: una taula rodona que, sota el títol Líders i dones de la música, posarà en valor les dones en posicions de lideratge dins el sector musical. Aquesta taula rodona comptarà amb la presència de cinc grans professionals del món de la música com són Marta Cardona, violinista i concertino de l’Orquestra Simfònica del Vallès; Irene Delgado-Jiménez, directora d’orquestra; Yolanda Guasch, directora de l’editorial musical Boileau; Isi López, trombonista i docent; i Elisabeth Ventura, fundadora i gerent de l’escola superior de música Jam Session.

Els concerts es reprendran a les 18.30 h a la plaça de Sant Roc, amb actuacions musicals protagonitzades pels grans conjunts instrumentals de l’EMMCP. La cloenda de les Musicades anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Conservatori, que serà dirigida per la directora convidada Irene Delgado-Jiménez.

Musicades a Catalunya Música

El passat diumenge 17 de març, el Saló del Teatre Principal va acollir la gravació de les Músiques Empoderades, la tertúlia de l’emissora Catalunya Música. L’equip del programa va desplaçar-se fins a Sabadell per donar el tret de sortida a les Musicades 2024. En aquesta edició especial, la presentadora Rosa Bartoli, i les col·laboradores Alba Nogueras, Mar Medinyà i Imma Trepat, van reflexionar sobre el futur de la música clàssica i les dificultats que poden existir per accedir als estudis superiors de música. El programa va comptar amb la col·laboració de l’alumnat i el professorat de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell.