PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El calendari institucional per l’any 2016 posa en valor l’aportació femenina en la construcció de la vida col·lectiva

Sota el títol Sabadell i les dones, un passeig per la història, el calendari institucional pel 2016 recull dotze imatges de carrers de Sabadell amb nom de dona...

Sota el títol Sabadell i les dones, un passeig per la història, el calendari institucional pel 2016 recull dotze imatges de carrers de Sabadell amb nom de dona. D’aquesta gener18manera, es vol reconèixer la participació de les dones en la història i posar en valor la seva aportació en la vida col·lectiva. Així mateix, es vol donar a conèixer el nomenclàtor de Sabadell i la feina feta per posar noms de dona a carrers de la ciutat.

Al calendari d’enguany apareixen nou noms de dona, tant de la ciutat com d’arreu. Els tres primers mesos estan dedicats a dones que van desenvolupar la seva tasca en l’àmbit de l’activisme social, el sindicalisme i la política (Isabel Vilà, Dolores Ibárruri i Teresa Claramunt); en els tres mesos següents prenen protagonisme dones que han excel·lit en l’àmbit artístic (M. Antònia Salvà, Narcisa Freixas i Mercè Rodoreda); i el tercer trimestre és per a les dones que van obrir nous camins en l’àmbit de la pedagogia (Maria Montessori, Dolors Viñas, Maria Teresa Gavarró i Castelltort).

Finalment, octubre i novembre ressalten la tasca duta a terme per col·lectius de dones, mentre que desembre és per a la plaça de les Dones, un espai ciutadà que aquest 2016 compleix els trenta anys ostentant aquest nom.

En les darreres pàgines, a més, hi ha un itinerariper a la ciutat fent en autobús i caminant el recorregut pels carrers que surten al calendari. Amb el codi QR, es pot anar a situar-les al plànol de la ciutat i a la explicació què surt en l'apartat del nomenclàtor.

Per aquest any en total s’han fet 12.000 calendaris que es distribuiran per centres cívics, culturals, biblioteques i a tots els punts de distribució de l’Ajuntament, reforçant la distribució a tots els centres educatius de Sabadell, des d’escoles de primària i secundària, com a material pedagògic i de sensibilització contra els estereotips de gènere.

Cal recordar que el marc del Pacte dels Valors i de la sensibilització envers la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, l’Ajuntament de Sabadell edita cada any el calendari institucional amb diferents temàtiques relacionades amb la dona.

Calendari