PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Es clausura el projecte Xarxa Educativa Solidària i Intercultural amb un acte al Casal Pere Quart

La sala d’actes del Casal Pere Quart ha acollit avui divendres, 6 de maig, a les 9 del matí, l’acte de cloenda del projecte Xarxa Educativa Solidària i Intercultural (XESI), en què participen 4 instituts de la ciutat: l’Institut Arraona, l’Institut Joan Oliver, l’Institut Vallès, i el col·legi Servator.

En aquest acte es reconeix la tasca i la implicació dels alumnes que han col·laborat amb el projecte Una donació per una escolarització,a un poblet de Bangladesh, dinamitzat per la Fundació Main.

En aquest acte de clausura, les entitats relacionades ens han explicat el què fan i perquè ho fan. A més, la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, ha lliurat els diplomes acreditatius als Centres Educatius i a l’alumnat participant.

Alguns alumnes han fet una valoració de la seva experiència i s'ha lliurat un xec simbòlic a l’entitat EDUCO, d’un valor de 1.146 euros, que és l’import que han recaptat a través de les activitats que els joves han portat a terme.

Al llarg d’aquest curs acadèmic, i sota el lema Una donació per una escolarització els estudiants han fet múltiples activitats per recaptar fons per accions solidàries, com ara esmorzars i berenars solidaris, concerts, obres de teatre...

Fruit d’aquestes accions s’han recaptat un total de 1.146 euros amb als quals es podran comprar uniformes a tots els nens i nenes d’aquesta petita població, ja que és una condició imprescindible perquè puguin anar a l’escola.

El desenvolupament de la Xarxa s’ha fet fa en dos etapes: en primer lloc es va apropar els joves a la realitat dels països del Sud, i després se’ls va apropar a la realitat de Sabadell en aquesta matèria. És en aquesta segona fase que es fomenta la implicació dels joves en accions socials de la ciutat, sempre de manera voluntària.

Concretament, s’han fet tallers de sensibilització i de motivació a tots els cursos de 3r d’ESO d’aquests centres, dels quals s’han beneficiant uns 250 alumnes. D’aquests tallers van sorgir 70 alumnes voluntaris que durant 6 mesos han fet accions amb l’objectiu d’aconseguir el repte solidari d’Una donació per una escolarització.

D’aquesta manera, i gràcies a la XESI, molts alumnes dels diferents instituts, a més de participar en els tallers de sensibilització, s’han implicat en diverses accions solidàries i projectes de voluntariat.

Val a dir, a més, que enguany, es farà una altre fase del projecte, a on s’incorporaran 2 instituts més: d’Institut Pau Vila i Institut Sabadell. Aquests recolliran el relleu que els hi brinden els nois i les noies de l’Institut Arraona, l’Institut Joan Oliver, l’Institut Vallès, i el col·legi Servator, que han participat de la XESI.

La Xarxa Educativa Solidària i Intercultural, creada l’any 2006, és un projecte potenciat des de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania i el Consell de Solidaritat i Cooperació i que es porta a terme a diferents centres de secundària de Sabadell amb la clara finalitat de fomentar una actitud crítica i activa en els joves participants entorn les causes que generen desigualtat i injustícia social al món i implicar a l’alumnat en accions solidàries i de convivència.

Aquest programa, que està liderat per la regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell i subvencionat per la Diputació de Barcelona, ha estat dinamitzat per la Fundació Main.

 


Galeria fotogràfica de l'acte de cloenda

Acte de clausura del projecte XESI 2016


Videos projectats en el decurs de l'acte

 

 Projecte XESI - Xarxa Educativa Solidària Intercultural.  Curs 15-16

 

Nois i noies de Bangladesh donen les gràcies als participants de la XESI de Sabadell