PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell disposarà, els propers mesos, de dos nous centres de tarda als Merinals i a la zona nord

Els nous serveis municipals s’ubicaran a la Casa del Pins i al costat de l’Institut Jonqueres...

La xarxa de centres de tarda municipals de la ciutat s’ampliarà els propers mesos de 6 a 8 equipaments. El Govern de Sabadell impulsarà la posada en marxa d’un nou centre als Merinals i un altre a la zona nord, que se sumaran als ja existents a Can Deu, la Concòrdia, Can Rull, Can Puiggener, Torre-romeu i les Termes. Els dos serveis es posaran en funcionament l’un a la Casa dels Pins dels Merinals i l’altre a l’aulari situat al costat de l’Institut Jonqueres, que seran rehabilitats i adequats per donar resposta a les noves necessitats. El Centre de Tarda (o Centre Obert) dels Merinals s’obrirà previsiblement el proper mes de desembre i el de la zona nord, durant el primer semestre de l’any vinent.

La posada en marxa dels nous equipaments no solament representa una ampliació del nombre de centres de tarda a Sabadell, sinó també del tipus de servei. I és que els nous equipaments aniran més enllà de la franja d’atenció actual a la ciutat, adreçada a nens i nenes de 3 a 12 anys en situació de risc i les seves famílies. En aquest sentit, progressivament, oferiran acompanyament als infants, joves i famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys.

El Centre de Tarda dels Merinals neix amb la previsió d’atendre setmanalment un total de 60 infants, adolescents i joves i el del nord, uns 80. En una primera etapa, però, tots dos equipaments iniciaran els servei amb atenció a nens i nenes de 3 a 12 anys i després ampliaran la franja d’edat amb adolescents i joves fins a 18. Així mateix, comptaran amb serveis de suport i intervenció amb famílies amb fills i filles de 0 a 18 anys en situació de risc.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, “la creació d’aquests nous centres de tarda es correspon plenament amb el que planteja el Pla d’Actuació Municipal, com també el Pla Estratègic d’Acció Social, que situa l’atenció a la infància i adolescència com un dels seus pilars fonamentals”. En aquest sentit, “a Sabadell ens trobem en una evident situació de dèficit pel que fa a aquest tipus d’equipaments. És per això que ara n’obrirem dos amb la perspectiva d’ampliar encara més la xarxa en un futur, per tal de donar resposta a les necessitats socioeducatives dels infants i joves de la ciutat”.

Als centres de tarda, els infants i joves –que hi arriben a proposta dels educadors socials de la Regidoria d’Acció Social–, reben un suport específic per estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’hàbits i responsabilitats personals i socials, com també fomentar o millorar els vincles familiars o comunitaris. En tots els casos, la intervenció –de caràcter personalitzat– té en compte la situació i etapa en què es troba l’infant o adolescent atès.