PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

EDUCACIÓ

cap cercador centres educatius

Apropa't a l'FP -- Sabadell Orienta

Amb l’objectiu de fer arribar al conjunt de la ciutadania tota l’oferta de Formació Professional a Sabadell i de reforçar alhora l’orientació acadèmica  i professional per a totes les edats, l’Ajuntament va portar a terme els dies 19, 20 i 22 d’abril de 2017 la primera edició d'Apropa’t a l’FP.

L’esdeveniment va tenir lloc a Fira Sabadell i tenia com a objectiu consolidar la difusió de la formació professional com una oferta de qualitat entre els estudis postobligatoris i que registra un alt índex d’inserció laboral. Alhora Apropa’t a l’FP va ser un punt de trobada amb els centres de formació de les diferents famílies professionals i les empreses i un lloc idoni on assessorar-nos sobre els diferents itineraris formatius i professionals. Tinguem l’edat que tinguem, siguem treballadors o treballadores en actiu o en situació de desocupació temporal i sigui quin sigui la nostra carrera formativa i professional i el nostre interès vocacional.

Apropa’t a l’FP parteix de l’experiència de les jornades d’orientació de cicles formatius celebrades els darrers anys i té la voluntat d’avançar amb nous continguts i propostes. Tot plegat s’emmarca en la nova estratègia local “Sabadell Orienta”, que revisarà i coordinarà les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat. Del que es tracta és d’articular polítiques educatives transversals per, entre altres objectius, lluitar contra l’abandonament escolar prematur i consolidar Sabadell com a ciutat orientadora, contribuint a la millora global dels diferents serveis d’orientació dins el municipi.

HORARI DE LA FIRA:

  • Dimecres, 19 d'abril: de 8:45 a 15 h.
  • Dijous, 20 d'abril: de 8:45 a 19 h.
  • Dissabte, 22 d'abril: de 10:45 a 14 h.

 

 

  • Xerrades específiques sobre 79 cicles formatius de 21 famílies professionals adreçades a estudiants de 4rt d’ESO, batxillerat i escoles d’adults.
  • Espai per al debat i ponències d’interès general relacionades amb l’àmbit formatiu i professional. Es parlarà, per exemple:  dels reptes de l’FP, la flexibilitat i l’acreditació d’experiència formativa i/o laboral, la formació dual, bones pràctiques d’orientació entre professionals, tallers de suport a les famílies per a l’acompanyament als fills i filles davant la tria d’estudis i professió, la mobilitat internacional i la formació professional i inserció laboral adaptada, entre altres propostes.
  • Espai d’exposició i diàleg amb unes 50 empreses i perfils professionals diversos que oferiran una visió àmplia de les diferents sortides al món laboral
  • Espai d’exposició de 17 centres que ofereixen cicles formatiu i idiomes.
  • Punts d’orientació personalitzada i un servei d’informació sobre l’autoocupació i la creació de la pròpia empresa.

 

Entre les accions impulsades en el marc de la Fira i de Sabadell Orienta, s’ha promogut un videoclip amb l’objectiu de fer arribar als més joves la importància de la formació. El videoclip, en procés d’elaboració, és obra de l’autor sabadellenc Nel·lo C. i es presentarà el dissabte 22 d’abril al recinte firal.

 

 

 

 

 

 

Sabadell Orienta vol incidir en el concepte de Formació al llarg de la vida i és per això que preveu propostes per a diferents col·lectius: des d’alumnat fins a treballadors en actiu o en situació de desocupació temporal, empresariat, professionals de l’àmbit educatiu o pares i mares. A grans trets, Apropa’t a l’FP s’adreça a:

- Alumnat de 4r d’ESO , de 1r o 2n de Batxillerat i de cicles formatius.

- Alumnat d’escoles d’adults que preparen l’obtenció del GES , prova d’accés a cicles o a universitat.

- Pares, mares i famílies per fer-los més fàcil l’acompanyament i suport als fills i filles en el seu itinerari educatiu i laboral.

- Treballadors/-res ocupats o desocupats amb necessitats de millora de la qualificació professional, d’acreditació de l’experiència i/o de planificació d’una carrera professional.

- Empresariat que vulguin conèixer el món formatiu professional

- Professionals de l’educació que vulguin conèixer i/o compartir recursos de formació i orientació, tot establint contactes de treball en xarxa.

 

 

 

Sí. Apropa't a l'FP serà de lliure accés a la zona d’exposició i amb inscripció prèvia (gratuïta) a la majoria de les xerrades

 

 

Els i les estudiants hi podran prendre part d’acord amb els criteris i terminis facilitats pels seus centres formatius.

La ciutadania en general interessada s’hi podrà inscriure a l’ampli programa de xerrades generals, a partir del 3 d'abril a través d'aquesta APP

 

 

Organitza:

Ajuntament de Sabadell

Promoció Econòmica de Sabadell S.L.

 

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya

Ministerio de Empleo y Seguridad Social

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Servei d'Ocupació de Catalunya

Diputació de Barcelona