PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Nou vi amb raïm cultivat al Parc Agrari de Sabadell, comercialitzat amb el nom d'Arraona

Enguany s’han produït 3 mil ampolles de vi blanc i negre amb la DO Catalunya

Vi Arraona 2El vi que es produeix amb el raïm cultivat l’any passat a les vinyes municipals de Can Gambús, al Parc Agrari de Sabadell, ja és a punt. La novetat d’enguany és que és de més qualitat que fins ara i que té una nova denominació: Arraona. S’han produït 1.250 ampolles de vi negre i 1.750 de vi blanc, amb de la denominació d’origen Catalunya. Arraona pren el nom de l’antiga vil·la romana que hi hagué emplaçada a l’actual paratge del Santuari de la Salut de Sabadell i neix amb la voluntat de reivindicar el passat vitivinícola de Sabadell i el rodal i recuperar-ne els valors agrícoles, culturals i paisatgístics.

La presentació del nou vi es va fer el dijous 19 d’octubre, a les 7 de la tarda, al pati del Museu d’Història de Sabadell (carrer de Sant Antoni, 13) amb la presència de Maties Serracant, alcalde de Sabadell; Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat; Marisol Martínez, tinenta d’alcalde i regidora de Comerç, Consum i Turisme; Maria Dolors Llonch, representant de L’Olivera; Iñigo Haughey, enòleg; i Pau Moragues, responsable de les finques, i representants del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell i Vallès Centre.

Segons Maties Serracant, “aquest nou vi és fruit de l’aposta municipal, i de moltes persones i agents que l’han fet possible, per tenir un producte de proximitat i de qualitat, i és un exemple del nostre compromís amb el territori a partir de l’agricultura”.

Vi Arraona 1Amb aquest vi es manté la feina manual a la vinya i l’aposta per una iniciativa d’agricultura social i periurbana a la vinya de Can Gambús, que forma part del Parc Agrari de Sabadell.

Marisol Martínez s’ha expressat en el sentit que “el nou vi Arraona és un molt bon element per al comerç local, que veu néixer un producte distintiu de Sabadell amb un futur molt esperançador”.

L’Arraona, blanc i negre, és el resultat de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i la cooperativa L’Olivera - Can Calopa, que duu a terme les feines al camp i l’elaboració del vi. Aquest nou vi neix amb l’objectiu de potenciar la producció sota els criteris de l’agricultura ecològica i assolir vins de qualitat. Els projectes que desenvolupa la cooperativa de l’Olivera, a banda de produir vins de gran qualitat, afavoreixen les oportunitats d’integració social i laboral per a persones amb discapacitat.

Joan Berlanga ha afirmat que “amb aquest nou producte s’ofereix un vi de qualitat, ambientalment i socialment responsable, que ens ajuda a dinamitzar i a donar sortida als productes del Parc Agrari per avançar en un model de proximitat”.

Més de 4.500 kg de raïm a la collita del 2017

D’altra banda, ja s’ha acabat la verema del 2017 a la finca pública de Can Gambús, gestionada per l’Ajuntament de Sabadell, on es cultiven des del 2008 vinyes. Aquest any s’han recollit més de 4.500 quilos de raïm de les varietats tradicionals –xarel·lo i garnatxa negra– i d’altres de noves –com el chardonnay, merlot i monestrell.