PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
03
Gener
2018

S’arxiva la causa contra Maties Serracant i tres treballadors municipals per la cessió d’un espai de Cal Balsach

La interlocutòria judicial acredita que no hi va haver tràfic d’influències ni prevaricació

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha sobresegut la causa sobre Maties Serracant i tres treballadors municipals per la cessió d’un espai de l’equipament de Cal Balsach a l'Associació Casal El Tallaret de la Creu Alta, formada per diferents entitats del barri. La interlocutòria judicial acredita que no hi va haver tràfic d’influències ni prevaricació. La causa es va obrir el maig del 2016 a partir de les denúncies interposades pel regidor Josep Ayuso i una tècnica municipal.

L’alcalde, Maties Serracant, s’ha mostrat satisfet per l’arxivament i s’ha expressat en el sentit que “des del primer moment sabíem que aquestes denúncies no podien portar enlloc, perquè només tenien la voluntat de desgastar l’actual Govern, que sempre ha treballat per lluitar contra la corrupció”.

Serracant ha lamentat que “les denúncies només han servit per posar pals a les rodes a la cessió d’un espai que estava en desús a un grup d’entitats actives del barri”. I ha afegit que “afortunadament, el Govern ha buscat alternatives perquè les entitats puguin aprofitar aquesta part de l’equipament municipal per proposar activitats de barri que ajuden a cohesionar la nostra societat”.

Una cessió del 2015

Els fets es remunten al 2015, quan el Ple municipal del 3 de febrer va aprovar per unanimitat una proposició dels grups municipals del PSC, CiU, PP, EpS, EUiA i ICV a favor de cedir l'espai de Cal Balsach a El Tallaret de la Creu Alta, en aquell moment integrada per sis entitats del barri, la qual va ser aprovada per unanimitat. L’aprovació definitiva del plec de clàusules la va aprovar el Ple municipal del maig del 2016.

Aquell mateix mes, una tècnica municipal i el regidor del PSC Josep Ayuso van denunciar la cessió. A resultes d’aquest fet, el jutjat número 2 va obrir diligències prèvies i l’Ajuntament hi va traslladar tant l'expedient administratiu com tota la documentació relacionada amb el tot procediment.

El 31 de maig del 2016 Serracant va renunciar al càrrec de tinent d’alcalde de Territori, tot i que el va tornar a exercir el desembre del 2016, entenent que el retorn no contradeia el codi ètic del partit perquè es tractava d’una denúncia política i no pas d’un cas de corrupció.

Maties Serracant ha afirmat “vull agrair el suport de la resta de membres del Govern municipal, que durant tot aquest temps no han dubtat de la bona praxi amb què treballem”.