PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES


 Semblances
 
Dissabte 29 de febrer de 2020 a les 18 h a L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
 
000BotEntrades
 

SEMBLANCES. DANSA

A càrrec d'Ukessomriures

Fotografia de l'activitat

Un projecte de música i dansa protagonitzat per tres col·lectius diferents; usuaris del Club Social de Salut Mental SEPTICLUB, interns del Centre Penitenciari Brians 2, usuaris de la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral. Trencar les barreres que els aparten del conjunt de la societat és el més important. I per fer això, què millor trencar els prejudicis i recels que poden tenir uns col·lectius vers els altres. Per aconseguir-ho cal un projecte per unir-los: SEMBLANCES.

L’espectacle gira entorn al concepte de llibertat, entès en el sentit més ampli del terme. Consisteix en la combinació de peces musicals i de dansa interpretades en directe juntament amb la lectura i/o visualització de les cartes que s’han anat enviant i d’escrits relacionats amb aquest tema, produïts pels propis artistes. Tot això segueix un fil conductor que els permet comunicar tot allò que han après i compartir-ho amb el públic.

COL·LABORADORS:
Uke somriures, AME (Associació Moviment Expressió)

 

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Després d’un temps treballant amb diferents col·lectius (usuaris del Club Social de Salut Mental SEPTICLUB, interns del Centre Penitenciari Brians 2, usuaris de la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral) vam veure que la feina més important que fèiem era la de trencar les barreres que els aparten del conjunt de la societat. I per fer això, què millor que començar per trencar els prejudicis i recels que vam veure que tenien uns col·lectius vers els altres. La manera de fer això era unir als tres grups en un sol projecte per aconseguir la força necessària per a començar a ensorrar les barreres que invisibilitzen aquests col·lectius. Així sorgeix el projecte SEMBLANCES.


La finalitat principal del projecte és la de crear un vincle de comunicació, un intercanvi d’experiències i un coneixement mutu entre aquests col·lectius tan diversos, i també, entre ells i els voluntaris que hi participen i el públic en general. Creiem que això ens ajuda (a tots) a posar en contexte la nostra realitat, relativitzar les nostres situacions i sortir d’una espècie de bombolla que de vegades no ens deixa anar més enllà dels nostres propis problemes. Per aconseguir això informem sempre a cada col·lectiu de la feina que fan els altres, encoratgem que s’escriguin cartes mútuament i que reflexionin sobre la seva situació respecte la dels altres.


El punt culminant del projecte és la producció colze a colze d’un espectacle que ens permet expressar les nostres il·lusions, pors, reflexions, desitjos…, posant en escena expressions artístiques que hem creat entre tots. L’espectacle gira entorn al concepte de Llibertat, entès en el sentit més ampli del terme. Consisteix en la combinació de peces musicals i de dansa interpretades en directe juntament amb la lectura i/o visualització de les cartes que s’han anat enviant i d’escrits relacionats amb aquest tema, produïts pels propis artistes. Tot això segueix un fil conductor que ens permet comunicar tot allò que hem après i compartir-ho amb el públic.


Les claus d’aquest projecte són el treball col·laboratiu i conjunt d’aquests col·lectius tan diversos i la superació dels prejudicis i estigmes de la població reclusa, de la malaltia mental i de la paràlisi cerebral. Fomentant la igualtat d'oportunitats d'aquestes persones a l'accés regular a la música i ladansa. La realitat de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social resta lluny d'aquestes oportunitats. Aquestes persones tenen el dret a la participació i a l'aprenentatge artístic, igual que la resta, i a més a més tenen molt per aportar a la cultura.


Aquest projecte rebutja la visió elitista i excloent del fet artístic, valorem la qualitat del procés i les interaccions per damunt del resultat. Volem que els participants, siguin quines siguin les seves característiques, siguin els creadors d’allò que s’adigui als seus interessos i inquietuds, deixant de banda etiquetes i pre-concepcions. Tothom involucrat té el dret de ser escoltat i la obligació d’escoltar, amb llibertat de pensament i expressió. Tothom proposa i tria, i assumeix les conseqüències de les decisions que es prenguin.

El projecte fomenta la creativitat i la participació artística dels participants alhora que modela i transforma famílies, treballadors/es, entitats i institucions cap al pensament crític, creatiu, innovador, fomentant l'apoderament, el risc i l'esforç; el valor a la cultura i l'art a les vides de tothom, les emocions, i al fet de compartir.


Es treballa en xarxa i en coordinació amb altres entitats socials, culturals i educatives que participen en el projecte, el voluntariat i els professionals necessaris, així com equipaments de la ciutat, que faciliten els espais i altres mitjans que permeten dur a terme el projecte.


Vídeos de mostra:
https://www.facebook.com/1335167296560485/videos/614762685675294/
https://www.facebook.com/1335167296560485/videos/326490971552514/
https://www.facebook.com/1335167296560485/videos/2477825638911133/

Preu5€

 Data i Horari: 

Dia: Dissabte 29 de febrer de 2020
Horari: a les 18 h


 Lloc: 

L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu.
Adreça: c. de Sant Isidre, 140, 08208, Sabadell
Telèfon: 93 717 25 71
Web: L’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en Viu

Planol


Com arribar-hi?

Més informació

 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura       Twitter Sabadell Cultura

 

 video semblances

Publicacions cultura