PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

 
 
 
Dimarts 19 de gener de 2021 a les 18 h als Cines Imperial.
 
 
 

IV Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis

En el marc del IV Cicle de Cinema sobre la Deportació als Camps Nazis s’han programat les següents projeccions audiovisuals. Són tres films que versen sobre l’exili dels republicans espanyols i la deportació als camps de concentració i extermini nazis. Totes les sessions tindran lloc als Cinemes Imperial a les 18h i es preveu l’assistència de personalitats lligades a la realització de cada pel·lícula per poder-ne fer un col·loqui posterior.

cartellcampsnazis21

Dimarts 19 de gener, "Josep"

El dia 19 de gener es projectarà el film d’animació “Josep”, dirigida pel dibuixant francès Aurel, que narra el periple del Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco i que, desprès d’anar a l’exili el 1939, passa per diferents camps de concentració. El film es va mostrar al prestigiós festival de Cannes i es va estrenar als circuits comercials francesos amb èxit. Presentarà la sessió l’actor Sergi López, que dóna veu a Josep Bartolí en aquest film.

Durada 80 minuts

Públic a partir de 12 anys

Dimarts 26 de gener, "Els oblidats de la línia Maginot”

El 26 de gener serà el torn del documental “Els oblidats de la línia Maginot”, dirigit per Enric Canals. Supervivents, familiars i historiadors narren la història dels 60.000 republicans espanyols que van treballar en la construcció de la línia Maginot, la barrera de forts subterranis que defensava França d'Alemanya a la Segona Guerra Mundial. Comptarem amb la presència de Josep Maria Ràfols, guionista del film.

Dimarts 23 de febrer, “El retratista”

Per últim, el dia 23 de febrer s’exhibirà el documental “El retratista”, d’Alberto Bougleux, que narra la història del mestre català Antoni Benaiges, els seus sorprenents mètodes pedagògics durant al període republicà a una escola rural de la província de Burgos, i el seu assassinat al començament de la Guerra Civil, que no va poder però eliminar el seu llegat pedagògic, que reapareixerà de manera inesperada 75 anys després més enllà de l’Oceà Atlàntic. Presentaran el film Alberto Bougleux, director, i Sergi Bernal, guionista.

Totes les sessions són gratuïtes i amb aforament limitat.

Caldrà reservar entrada escrivint a memoriahistorica@ajsabadell.cat o trucant al 93 745 19 53.

El cicle s’emmarca en el Programa de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Sabadell i és una de les activitats del projecte “Sabadell-Mauthausen” que l’Ajuntament i l’Amical de Mauthausen treballen conjuntament. Sabadell ostenta el lideratge de la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme “Mai Més” promoguda per l’Amical de Mauthausen.


 Data i Horari: 

Dia: Dimarts 19 de gener de 2021

Horari: a les 18 h

Afegir al teu calendari


 Lloc: 

Cines Imperial.

Adreça: pl. de l' Imperial, 4, 08202, Sabadell

Telèfon: 93 726 31 31

Web: Cines Imperial

Planol


Com arribar-hi?

Més informació

 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura      Instagram Sabadell Cultura      Twitter Sabadell Cultura


 

 

Publicacions cultura