PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

 
 
 

 

Dissabte, 12 de juny, l’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) obrirà les seves portes a tots aquells ciutadans que vulguin fer una visita a la Casa Ponsà per a conèixer de primera mà com és l’arxiu de la ciutat i quines són les  tasques que s’hi fan. Les visites es podran fer en dos torns, a les 10.30h i a les 12 h, durant les quals es podran visitar les instal·lacions de l’Arxiu i veure alguns documents significatius que es troben a l’AHS. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 726 87 77 i l’aforament és limitat.

 

DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS. VISITA GUIADA A L’AHS-CASA PONSÀ


Fotografia de l'activitat

 

2021 Vapor Buxeda Vell 3

 

2021 Vapor Buxeda Vell 2

 

DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS. VISITA GUIADA A L’AHS-CASA PONSÀ

El proper 9 de juny es torna a commemorar el Dia Internacional dels Arxius, una cita que se celebra arreu del món coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. Durant els darrers anys els actes commemoratius d’aquesta diada s’han estès durant la Setmana Internacional dels Arxius, que enguany porta el lema de #empoderarelsarxius.

Amb motiu d’aquesta celebració, el proper dissabte, 12 de juny, l’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) obrirà les seves portes a tots aquells ciutadans que vulguin fer una visita a la Casa Ponsà per a conèixer de primera mà com és l’arxiu de la ciutat i quines són les  tasques que s’hi fan. És la ocasió especial per a que els professionals dels arxius mostrin el paper rellevant que tenen aquestes institucions en la vida de les persones, mostrant també la feina diària que s’hi fa i com la professió arxivística és inclusiva, diversa i útil per a tots.

Les visites es podran fer en dos torns, a les 10.30h i a les 12 h, durant les quals es podran visitar les instal·lacions de l’Arxiu i veure alguns documents significatius que es troben a l’AHS. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 726 87 77 i l’aforament és limitat.

L’Arxiu Històric de Sabadell

L'Arxiu Històric de Sabadell té com a funció la recollida, preservació, tractament tècnic i difusió del patrimoni arxivístic, documental, bibliogràfic i hemerogràfic de la ciutat, ja sigui d'origen municipal o de qualsevol altra procedència. És un referent obligat per a qualsevol investigació històrica i per a bona part de les gestions quotidianes dels ciutadans davant l'Administració local.

A més del tractament tècnic dels fons històrics per excel·lència, la seva activitat també s’ha orientat cap a la recollida de fons aliens a l'administració però d'un interès indubtable per a la identitat de la ciutat: arxius procedents d'empreses que han cessat la seva activitat (sobretot arran la crisi del sector tèxtil dels anys vuitanta), arxius d'entitats i associacions, de famílies o nissagues i de persones emblemàtiques per la seva activitat professional o personal (Andreu Castells i Peig; Joan Oliver, Pere Quart; Joan Prat i Esteve, Armand Obiols; Francesc Trabal; Ricard Simó i Bach; Adolf Cabané; Agustí Borguñó, etc.). L’AHS ha reunit, a més, una biblioteca local amb més de 20.000 volums, una hemeroteca amb més de 1.900 títols, 6.400 cartells, prop de 400.000 fotografies i més de 1.200 pergamins. A l'ensems, l'AHS s’ha   constituït en arxiu administratiu de l'Ajuntament, esdevenint una eina molt important per a l’organització administrativa i la implementació del Sistema de gestió documental.

Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir el paper d’aquest servei en la preservació del patrimoni documental de la ciutat i com els sabadellencs i sabadellenques es poden sentir partícips en la salvaguarda i custòdia de la memòria individual i col·lectiva.

Més informació:

 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura       Twitter Sabadell Cultura

També pots estar al dia amb l'app SincronitzatsSincronitzats 2

Descarrega-la aquí:

 Sincronitzats. El nou canal de cultura a Sabadell! Ara podreu estar, més que mai, sincronitzats amb la cultura a Sabadell

Publicacions cultura