PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura

PASSADA DE SANT ANTONI 2024

Les entitats Sant Antoni Abat Colla Vella i Sant Antoni Abat Colla Nova organitzen la Passada 2024, amb la col·laboració de l'ajuntament de Sabadell.

Fotografia de l'activitat

Es tracta d'una Diada, en que des de primera hora del matí les colles es troben per realitzar activitats com ara la benedicció a la pl. de Taulí a les 10h.

L'activitat principal es desenvolupa per la tarda amb la concentració i rua de cavalls i carruatges, des de la pl. de la Concòrdia, com a punt de Sortida a les 17h., fent itinerari per l'eix central: Francesc Layret, Ctra. de Prats, Avda. 11 de setembre, Via Massagúe, Passeig Pl. Major, Rambla (fins A L' Avda. de Barberà).

Organitza: Sant Antoni Abat Colla Vella i Sant Antoni Abat Colla Nova

Col·labora: Ajuntament de Sabadell

PreuGratuït
Accessible Accessible

 Data i Horari: 

Dia: Dimecres 17 de gener de 2024

Horari: de 17 a 19 h

Afegir al teu calendari


 Lloc: 

Carrers i places de la ciutat.

Adreça: a, , Sabadell

Planol


 
 
 

Sabadell celebra aquest dimecres la festa de Sant Antoni Abat amb la tradicional Passada

Sabadell celebra aquest dimecres la festa de Sant Antoni Abat amb la tradicional Passada

Els principals carrers de l’eix central de Sabadell tornen aquest dimecres, 17 de gener, a acollir la tradicional Passada, organitzada per les colles Vella i Nova, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. Sant Antoni Abat, patró dels animals, és la festa més destacada del cicle hivernal i celebra el lleu despertar de la natura després del solstici d’hivern.

L’activitat començarà a 2/4 de 6 del matí i continuarà a les 7 amb la concentració de carruatges davant les quadres de cada germandat. Posteriorment, després de recollir els abanderats, a les 10 del matí tindrà lloc la benedicció dels animals a la plaça del Taulí. A 2/4 de 4 de la tarda sortiran de les quadres i es concentraran per començar la Passada.

El recorregut començarà a les 5 de la tarda des de l’Eix Macià amb la plaça de la Concòrdia i passarà pel c. de Francesc Layret, ctra. de Prats de Lluçanès, av. de l’Onze de Setembre, via de Massagué, pg. de Manresa, pg. de la Plaça Major, pl. del Dr. Robert, Rambla fins a la Gran Via i tornarà fins al pg. de la Plaça Major. Es preveu que cap a 2/4 de 8 de la tarda la Passada haurà acabat.

A Sabadell hi ha dues colles que honoren la festivitat de Sant Antoni Abat i organitzen l’acte, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta de la Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova. Aquest any l’encarregada d’encapçalar la Passada serà la Colla Nova. Obrirà la comitiva, com sempre, la Banda de Música de Sabadell.

Afectacions a la mobilitat

La Passada comportarà afectacions al trànsit i mobilitat:

  • De 15 a 18 h, tall de trànsit de l’Eix Macià, entre pl. de la Concòrdia i l’av. dels Paraires
  • De 17 a 19.30 h, tall de trànsit dels carrers del recorregut de la Passada i afectacions als carrers secundaris
  • De 12 a 22 h, reserva del pàrquing de la zona blava del c. de Pi i Margall, davant de l’Escola Creu Alta

Els carrers transversals s’aniran tallant en el moment del pas de les comitives.

Benestar dels animals

L’Ajuntament pren part en l’organització de l’esdeveniment juntament amb les dues colles. La participació municipal es tradueix en la incorporació de personal veterinari mentre dura la Passada; el seguiment de l’Ordenança de benestar animal i les mesures adoptades per als actes en què participen èquids i l’aplicació de serveis preventius tant per al públic com per als animals.

Aquest any, amb la finalitat de garantir el benestar dels animals participants i millorar l’organització de l’esdeveniment, es preveuen 3 controls veterinaris:

  1. de Ribot i Serra, 265, de 13.30 a 15.30 h
  2. del Taulí (antiga caserna de la Guàrdia Civil), de 13.30 a 15.30 h
  3. de Francesc Macià (davant la Torre Millenium), de 15.45 a 16.45 h

En aquests punts, el personal veterinari verificarà la documentació, comprovarà que els cavalls estan en condicions per prendre-hi part i que el pes dels carros no sobrepassa el que estableix la normativa municipal. També, com en els darrers anys, es continuarà tenint cura de la hidratació dels èquids, facilitant diferents punts d’abeuratge al principi i final del recorregut.

 

La Passada de Sant Antoni Abat 2024 incorpora canvis en l’organització i caldrà que els participants s’inscriguin prèviament: aquí més informació

La Passada de Sant Antoni Abat 2024 incorpora canvis en l’organització i caldrà que els participants s’inscriguin prèviament
 
 
 

AAFF Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024 LOGO POS COLOR 1L


Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!


També pots estar al dia amb l'app SincronitzatsSincronitzats 2

Descarrega-la aquí:

 Sincronitzats. El nou canal de cultura a Sabadell! Ara podreu estar, més que mai, sincronitzats amb la cultura a Sabadell

Edicions Cultura