Cooperació i solidaritat

Supercoopera. Alimentar la solidaritat i reduir el malbaratament

novetat

A qui s'adreça:
Alumnat de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
La proposta consisteix en la realització d’una activitat per introduir els conceptes de malbaratament alimentari - versus aprofitament alimentari -, treball cooperatiu i solidaritat, a partir del coneixement de la tasca de la cooperativa Supercoopera.
SupercooperaAmb la sessió al centre educatiu i la posterior visita al local, es vol arribar a generar una reflexió respecte de les diferents situacions vitals existents a la nostra ciutat, les possibles causes i aportar algunes propostes que poden pal·liar aquesta situació. Altrament, s’emfatitza el paper del voluntariat des del punt de vista de la cooperació, tenint en compte que voluntaris i usuaris tenen un mateix paper i objectiu. També volem convidar les noies i nois a fer un consum responsable que eviti el malbaratament i que prenguin consciència del paper del voluntariat. 
 
L’activitat es distribueix en:
  • Una sessió a l’aula del centre educatiu (màx. 50’), on es presenta la dinàmica de Supercoopera: activitat de recollida, selecció i distribució d’aliments així com el treball de voluntariat. Reflectit en un audiovisual. Es reflexiona sobre la desigualtat social a l’hora de tenir una alimentació digna. Es posa en relleu el treball cooperatiu on voluntaris i usuaris treballen alhora; la sinergia/enxarxament amb altres entitats, la lluita contra el malbaratament i la contribució a la sostenibilitat.
  • Una sessió al local de la cooperativa (30-40’), on l'alumnat veu de primera mà el treball que es fa: és rebut per voluntàries que van explicant a mesura que es va desenvolupant el treball, el que passa al llarg de la visita.

Objectius:
- Reflexionar sobre les desigualtats patides, fomentant una consciència crítica i compromesa amb la justícia social i la transformació social.
- Prendre consciència de les desigualtats en el món a través d'accions que afavoreixin el respecte pels drets humans i la cooperació entre les persones.
- Donar a conèixer la tasca de la cooperativa Supercoopera a la ciutat de Sabadell.

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència emprenedora
- Competència personal, social i aprendre a aprendre

Desenvolupament:
Dates de realització: dimarts i dijous, al matí.
Durada: una sessió de 50 minuts de durada al centre educatiu i 50 minuts en el local de la cooperativa Supercoopera
Nombre d'alumnes: 1 grup classe
Lloc de realització: al centre educatiu i al local de Supercoopera, carrer de Valentí Almirall, 17 de Sabadell.
Cost: gratuït.
 
Informació:
Persona de contacte: Vicente Palomo
Telèfon: 657419504
Correu electrònic: associació.i.escaig@gmail.com
Web
 
Inscripció:
Persona de contacte: Vicente Palomo
Telèfon: 657419504
Correu electrònic: associació.i.escaig@gmail.com

Organització:
Associació i Escaig - Cooperativa Supercoopera.

 

 

Imprimeix