Diversitat i convivència

Relata: concurs de contes sobre la discapacitat intel·lectual

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària

Descripció:
El projecte Relata consta de la realització al centre educatiu d’uns tallers de sensibilització sobre la temàtica de la discapacitat intel·lectual, centrat en la Síndrome de Down.

Aquests tallers van a càrrec  de professionals i voluntaris d'Andi Down Sabadell a l'escola, d'una hora i mitja de durada, amb l'objectiu d'afavorir que els infants puguin conèixer la discapacitat intel·lectual, concretament la Síndrome de Down, i trencar amb els estereotips preconcebuts vers aquest col·lectiu. 
Els tallers consten  d'una presentació, d'un joc per conèixer i sensibilitzar sobre que és la discapacitat intel·lectual que inclou un debat i unes reflexions amb el grup classe, i d’uns tallers vivencials, on els alumnes podran experimentar de primera mà, alguns dels handicaps que viuen quotidianament aquest col·lectiu, amb les dinàmiques Tots tenim sentimentsEntenem el què llegim? i Fem un collaret amb guants.
Els alumnes poden crear un conte sobre el tema de la discapacitat, individual o de grup. El centre és qui decideix de fer-ho o no.
 
Objectius:
- Aconseguir que infants i adolescents de la ciutat de Sabadell coneguin o s’aproximin a la temàtica de la discapacitat intel·lectual i puguin canviar la mirada vers aquest col·lectiu i trencar amb estereotips preconcebuts, a partir de diferents dinàmiques participatives.
- Generar canvis socials a través d’espais de reflexió i debat als centres educatius, per tal de formar noves consciències, més obertes i integradores per una societat plenament inclusiva
- Sensibilitzar a les institucions educatives de la ciutat i acostar la temàtica de la síndrome de Down i de la discapacitat intel·lectual a infants de Sabadell.
 
Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència emprenedora
- Competència en comunicació lingüística
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: d’octubre a abril, horari a convenir
Durada: 1 hora i mitja
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: al centre educatiu
Cost: gratuït
 
Inscripció:
Podeu posar les vostres preferències de data al omplir el formulari d'inscripció.

Informació:
Persona de contacte: Olga Pont
Telèfon: 93 725 07 99/608 792 824
Correu electrònic: olga@andisabadell.org
Consultar Web

Organització:
Andi Down Sabadell

Imprimeix