PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cerca al directori...

Parc d'Odessa

Parc d'Odessa

Localització i contacte

  • Adreça: av. d' Estrasburg,
  • BERARDO
  • 08206, Sabadell

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

Documents relacionats

Més informació

DESCRIPCIÓ GENERAL

- Situació

El parc d'Odessa està situat al nord-oest de la ciutat de Sabadell, al Districte 4, delimitat per la ronda d'Europa i els carrers d'Edimburg, de Sarajevo, de Copenhaguen i de Varsòvia.

Es tracta d'un espai verd frontissa entre els barris de Can Llong i de Castellarnau.

- Superfície

El parc té una superfície aproximada de 3,19 ha, és de forma allargada i està dividit en dues parts per l'avinguda d'Estrasburg.

Les obres de la construcció del parc d'Odessa van finalitzar al novembre del 2007.

- Com arribar-hi

S'hi accedeix en transport públic amb les línies 6 i 7 i també en bicicleta, ja que forma part de la xarxa de carril bicicleta en continuïtat des de diversos punts de la ciutat.

ORIGEN I ANTECEDENTS

El parc d'Odessa forma part d'aquest tipus de retalls de paisatge del Vallès que resten provenint de l'antiga topografia i orografia del territori. Actualment es troba emmarcat per habitatges i es tracta d'un espai transformat per la modificació de la topografia dels voltants i la desaparició dels elements vegetals que la distingien inicialment.

Geogràficament, es tracta d'un tram de l'antiga riera de Can Feu, terreny que presenta un important desnivell natural en el sentit tranversal i amb un pendent suau i constant en sentit longitudinal, des de la capçalera de l'antiga riera fins a la part inferior.

El Pla General Municipal d'Ordenació de Sabadell el qualifica com a parc urbà i forma part de l'estructura dels parcs del barri de Can Llong.

Els autors del projecte del parc van ser la paisatgista Teresa Galí-Izard i l'arquitecte Jordi Nebot.

PROJECTE

El parc és un espai verd on predomina el contingut de la vegetació, que manté respecte a la topografia històrica de la riera i a la vegada contribueix a ser un espai connector entre dos barris de recent construcció. El disseny del parc proposa mantenir la topografia existent, reforçant el contrast entre e