PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Nutrialimentació

rebost 1A quina necessitat, repte o millora dóna resposta?
Diverses vegades al dia triem i consumim aliments que condicionen per bé i per mal, el nostre estat de salut. A banda dels molts condicionants que ens poden portar a adquirir mals hàbits alimentaris, de tots és conegut que la crisi severa viscuda en els darrers anys, ha exclòs socialment famílies de la ciutat i ha fet que no puguin accedir a determinats aliments i a una dieta equilibrada. Des del Rebost Solidari se'ls ofereix una cistella bàsica, però malgrat això constatem que algunes famílies sigui per temes econòmics, culturals o desconeixement nutricional, necessiten millorar en els seus hàbits alimentaris i al seu temps, la seva salut.

Definició del servei:
Elaborar receptes nutricionalment equilibrades tenint en compte els productes de la cistella básica lliurada a famílies de la nostra ciutat en situació de risc d’exclusió social i presentar-les tant a les entitats membres de l'Associació Rebost Solidari de Sabadell, com als destinataris de la cistella.

Accions d'aprenentatge:
Els alumnes portaran a terme diverses sessions, tant a l'aula com a la seu del Rebost Solidari i a d'altres entitats implicades.

Les tres primeres sessions són per adquirir els coneixements necessaris:

  • rebost 3Anàlisi de la piràmide de l'alimentació saludable, a càrrec del professorat, al centre educatiu.
  • Visita al Rebost Solidari, a càrrec de la seva coordinadora, per conèixer l'entitat i la composició dels lots d'alimentació bàsica lliurats a les famílies amb risc d'exclusió social, així com comprendre la gran diversitat cultural dels destinataris. Aquesta visita és a la seu del Rebost Solidari, a càrrec de la seva coordinadora.
  • Comparació de la piràmide de l'alimentació saludable amb els lots del Rebost Solidari. Anàlisi de la diversitat cultural de la població amb necessitats bàsiques d'alimentació de la ciutat. Aquesta sessió serà a càrrec del professorat, al centre educatiu.

La quarta i cinquena sessió són per aplicar els coneixements apresos:

  • Elaborar un mínim de cinc receptes tenint en compte els aliments de la cistella bàsica. Sessió a l'aula a càrrec del professorat.
  • Fer una proposta per escrit de les receptes. Sessió a l'aula, a càrrec del professorat.

La sisena i setena sessions són per fer la presentació de la feina feta i dissenyar el format de les receptes:

  • Presentació oral de les receptes a les entitats membres del Rebost Solidari de Sabadell.
  • Preparar les receptes en un format visualment adaptat a la diversitat cultural de les famílies destinatàries. Sessió a l'aula, a càrrec del professorat.

rebost 2La vuitena sessió és un treball de camp visitant els horts socials i sostenibles de Can Bages i participant en diferents esdeveniments.

La novena sessió consisteix en una visita a d'altres entitats del Rebost Solidari de Sabadell per veure com funciona la distribució dels lots i la desena sessió és la intereacció amb les famílies destinatàries de la cistella bàsica, lliurant i explicant de forma directe, les receptes que han elaborat.

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència digital
- Competència emprenedora
- Competència en comunicació lingüística
- Competència personal, social i aprendre a aprendre

Objectius:
- Elaborar cinc receptes nutricionalment equilibrades amb aliments de la cistella bàsica, tenint en compte la diversitat cultural dels usuaris.
- Dissenyar un format visualment adaptat a la diversitat cultural dels usuaris.

Desenvolupament:
Nombre d’alumnes: 10 alumnes
Temporalització i horaris: durant tot el curs, dins l'horari lectiu, al matí.
Localització del servei: Rebost Solidari de Sabadell (c. Sau, 142-145), altres entitats membres de l'Associació del Rebost Solidari, horts socials i sostenibles de Can Bages i al centre educatiu.
Abast territorial: Districte VI, Sabadell.

Informació i inscripció:
Rebost Solidari de Sabadell
Persona de contacte: Mercè Calvet
Correu electrònic: rebostsolidarisbd@gmail.com
Telèfons: 937481750
Web

 

Imprimeix Correu electrònic