PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
 
BIBLIOTEQUES

Memòria contra l'oblit

75è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen

El 5 de maig es commemora el 75è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen. Ja han passat 75 anys, i encara hem de seguir lluitant perquè l’Holocaust no s’oblidi, i sobretot, no es repeteixi. Ens sentim empesos per les paraules de Primo Levi: "No es lícito olvidar, no es lícito callar. Si nosotros callamos, ¿Quién hablará?"

Hores d’ara podem parlar sense embuts d’una realitat censurada, amagada, ignorada durant molts anys. Quan el 1977 Montserrat Roig publicava “Els catalans als camps nazis”, molts de nosaltres vam obrir els ulls. Entre aquests, els amicals i associacions de deportats que fins llavors no tenien veu, que van gosar sortir de la clandestinitat i trobar la llibertat per expressar-se.

En temps d’incerteses, amb tants anys de silenci forçós imposat a les víctimes espanyoles per la llei d’amnistia, reivindiquem la força de la memòria viscuda. Les víctimes mereixen un record però també un compromís i una continuïtat en l’educació, en la política, en el dia a dia per no caure en l’oblit.

Els testimonis dels que van sobreviure a l’extermini i a l’horror del nazisme ens interpel·len, i ens empenyen a actuar amb fermesa per la recuperació de la memòria. Aquesta guia és una invitació a pensar-hi, un ventall de recursos per humanitzar les víctimes i combatre permanentment la banalització del nazisme.

EN PRIMERA PERSONA

SABADELLENCS ALS CAMPS NAZIS

PENSAMENT I BARBÀRIE

LLIÇÓ D'HISTÒRIA

ELS CAMPS DE L'HORROR EN LA LITERATURA

 

  LA MIRADA DEL CINEMA

   NAZISME EN VINYETES

    MÚSICA I PAISATGES PER A TEMPS CONVULSOS

     També et pot interessar...

     Biblioteca Virtual
     Préstec de llibres electrònics
     Aplicació mòbil
     Genius
     Twitter
     Facebook
     3
     4
     5
     6