PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

BDNLAB i Clicks and Links, guanyadores de la 2a. edició del Concurs #CoinnovemSabadell d'idees, prototips i productes innovadors per al desenvolupament urbà

 

 

El “fablab” badaloní BDN LAB, amb la candidatura "Futur Sabadell", orientada a fabricació digital d’una maqueta del Sabadell del futur amb participació d’escoles i instituts, i l’anglesa “Clicks and Links”, amb la candidatura “VR bike", visita virtual en bicicleta per Sabadell, van ser declarades guanyadores de la 2a. edició del concurs #CoinnovemSabadell d'idees innovadores pel desenvolupament urbà. 

L’empresa barcelonina Thigis Serveis Ambientals, amb la seva proposta per reduir la petjada ambiental dels centres educatius “AtmOOs: educació, ciència ciutadana, emissions i mobilitat” i un equip d’estudiants catalano-neerlandès, amb la proposta “MOD3L”, plataforma 3D digital i física per geoposicionar dades de Sabadell, van ser declarats finalistes del concurs.

  • ​​​“Futur Sabadell” és un projecte orientat a estudiants d’escoles i instituts de Sabadell per a què s’impliquin en la millora de la ciutat des d’una vessant tècnica i artística utilitzant les noves tecnologies de fabricació digital, la programació, la robòtica i l’electrònica. A través d’aquestes tecnologies els estudiants crearan maquetes d’un districte, barri o àrea urbana de la ciutat en la que se centraran per fer una proposta de millora de la mobilitat urbana. El jurat va valorar l’impacte social del projecte ja que proposa la implicació del jovent de la ciutat a través de l’ús de tecnologies de fabricació digital, de manera motivadora i inclusiva.
  • “VR bike. Connected virtual reality bike simulator” proposa la realització d’una visita en bicicleta de la ciutat de Sabadell a través de la tecnologia de realitat virtual i una bicicleta que es podria instal·lar a la futura oficina de Turisme de Sabadell, per animar els visitants a recórrer la ciutat en bicicleta. Aquesta tecnologia ja s’ha implantat a la ciutat de Manchester (Regne Unit). El jurat va valorar que, amb un cost d’implementació moderat, és un projecte especialment viable atenent a l’estratègia municipal en l’àmbit de turisme, i específicament, amb la implantació d’una oficina de turisme a la ciutat.
  • “MOD3L” és una proposta elaborada per l’estudiant de la UAB Carlos Llorà i l’emprenedor i geògraf Aleix Cortines, conjuntament amb els estudiants de la Universitat tècnica d’Eindhoven (TU/e) Nuria Barriga, Koen de Raad i Mahsa Nejatinamin. La candidatura es basa en una plataforma de modelatge física i digital en 3D utilitzable per múltiples propòsits que impliquen la ciutat de Sabadell i les seves infraestructures, i que permetria georreferenciar i predir dades com ara la contaminació ambiental o acústica, la orografia o el trànsit, en què el 3D té un poder expressiu superior al model tradicional en 2D. El jurat va valorar la viabilitat de la seva implantació a Sabadell i el potencial de captació de talent jove que pot significar per la ciutat.
  • “AtmOOs: Educació, ciència ciutadana, emissions i mobilitat” és un projecte de ciència ciutadana vehiculat a través dels instituts basat en una app/web per descobrir les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica a les ciutats, ja aplicat a Barcelona i centrat en la petjada ambiental dels trajectes dels alumnes fins a l’institut. El jurat va valorar la qualitat de la proposta, amb un alt potencial d’escalabilitat i vinculant pedagogia i gestió urbana.

 

Els representants de les candidatures guanyadores i finalistes del concurs Coinnovem Sabadell 2018, Thigis Serveis Ambientals, BDNLab, l'equip universitari catalano-neerlandès amb presència d'estudiants de la Universitat Autonòma de Barcelona i la Universitat tècnica d'Eindhoven (Aleix Cortines, Carlos Llorà, Nuria Barriga, Koen de Raad i Mahsa Nejatinamin), juntament amb el regidor d'Innovació i Ciutat, Miquel Soler, i membres del jurat del concurs.

 

Benvinguda als assistents de l'Alcalde de Sabadell, Maties Serracant

Benvinguda als assistents del regidor d'Innovació i Ciutat de l'Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler

 

Públic assistent al lliurament dels premis al Casal Pere Quart de Sabadell

El concurs incloïa 2 categories: Idees innovadores per al desenvolupament urbà (encara no transposades pel candidat en productes, processos o metodologies desenvolupades com a prototip o implementades en un entorn real), i Productes, processos o metodologies per al desenvolupament urbà, ja desenvolupats com a prototip o implementats pel candidat en un entorn real.

La 2a. edició del concurs Coinnovem Sabadell ha comptat amb més recursos, ja que s’ha doblat la seva dotació econòmica fins a 8.000 euros i s’ha inclòs una recompensa “en espècie”, consistent en la cessió d’un espai gratuït durant 6 mesos als centres d’emprenedoria municipals. 

El jurat del concurs va estar format per representants de l’Ajuntament de Sabadell, la Generalitat de Catalunya, la Societat Catalana de Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans, i professionals del sector privat amb expertesa en innovació urbana.

Es van rebre 23 candidatures al concurs, 12 en la categoria d’idees no transposades, i 11 en la categoria d’idees ja transposades. 4 de les candidatures eren de Sabadell, 2 de la resta del Vallès i 2 d'altres Estats de la Unió europea. 8 de les candidatures estaven liderades per dones.

 

Més informació de les 23 candidatures presentades al concurs Coinnovem 2018:

https://serveicloud.ajsabadell.cat/owncloud/index.php/s/8G3c0FotNXNL2SA

 

 

Pel que fa al concurs SmartCAT Challenge, que ha organitzat la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu recompensar solucions tecnològiques d’empreses catalanes a reptes urbans, i que aquest any ha fet referència en exclusiva a 8 reptes concrets proposats per l’Ajuntament de Sabadell, sumant doncs esforços amb el concurs Coinnovem Sabadell. En aquest cas, està dotat en conjunt amb 10.000 euros i una de les candidatures guanyadores farà una prova real de la seva solució a la ciutat de Sabadell, sense cost per l’Ajuntament.

 

Van ser declarades guanyadores les candidatures següents:

  • La web/app creada per Prenomics, que aprofita les dades de geolocalització policial de la ciutat per correlacionar-les amb les de criminalitat, com una eina de millora de la gestió per la Policia municipal de Sabadell, responent al repte proposat des de Sabadell: “Com podem treure rendiment de les dades de geoposicionament dels vehicles i agents policials?”. Aquesta empresa tindrà l'oportunitat de realitzar un pilot en entorn real a la ciutat de Sabadell, en el marc de la xarxa de laboratoris urbans Catalonia SmartLAB, gratuït per l’Ajuntament de Sabadell.
  • Swaypp, solució mòbil de notícies urbanes geolocalitzades, responent al repte proposat des de Sabadell: “Com incrementem la participació ciutadana en els processos participatius?”. La proposta d’Swaypp es va endur els 5.000 euros del primer premi.
  • La plataforma de fidelització de clients en comerços “Moneder”, responent al repte de Sabadell: “Com podem millorar la relació o comunicació dels mercats amb els seus clients?”. “Moneder” va guanyar el segon premi, valorat en 3.000 euros.
  • El projecte “RoMi”, de recollida les dades de contaminació de Sabadell amb el mínim pressupost i amb una bona precisió, responent al repte: “Com es pot modelitzar, avaluar i predir la qualitat de l’aire a escala local?”. “RoMi” va obtenir el tercer premi, valorat en 2.000 euros.
  • La plataforma Bettair, basada en sensors per monitoritzar la qualitat de l’aire en entorns urbans amb dades d’alta precisió, responent al repte: “Com es pot modelitzar, avaluar i predir la qualitat de l’aire a escala local?”. Bettair va guanyar el premi aportat per l’entitat Keiretsu Forum, que permetrà als seus creadors de participar en un Global Keiretsu Forum a qualsevol de les seus que té a Espanya i a les sessions de formació prèvies.

Els representants de les candidatures guanyadores del concurs SmartCAT Challenge 2018, Prenomics, Swaypp, Moneder, RoMi i Bettair, juntament amb el Secretari de Telecomunicacions, Cibersegurat i Societat digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, el regidor d'Innovació i Ciutat de l'Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler, i membres del jurat del concurs.

 

El regidor d'Innovació i Ciutat, Miquel Soler, lliura el premi "pilot" del concurs SmartCAT Challenge a l'empresa Prenomics

 

El Secretari de Telecomunicacions, Cibersegurat i Societat digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, lliura el premi amb més dotació econòmica del concurs SmartCAT Challenge a l'empresa Swaypp

 

Lliurament d'un dels premis del concurs SmartCAT Challenge a l'empresa "Moneder"

 

Lliurament d'un dels premis del concurs SmartCAT Challenge al projecte RoMi

Lliurament d'un dels premis del concurs SmartCAT Challenge a l'empresa Bettair

La proposta de Swaypp es va endur els 5.000 euros del primer premi de l’SmartCAT Challenge, presentant una solució que pretén incrementar la participació en processos ciutadans a Sabadell, amb notícies urbanes geolocalitzades i avisos per proximitat i seguiment en temps real. L’aplicació mòbil està basada en la col·laboració ciutadana i la seva finalitat és mantenir informada a tota la població sobre allò que esdevé al seu voltant.

El segon premi, valorat en 3.000 €, el va guanyar la plataforma Moneder, que busca millorar la comunicació entre comerços i clients sabadellencs. Aquesta producte permet incrementar i fidelitzar els usuaris dels comerços i negocis tradicionals amb diverses funcionalitats.

RoMi, un projecte que té com a objectiu recollir les dades de contaminació dels municipis amb el mínim pressupost i amb una bona precisió, va obtenir el tercer premi, valorat en 2.000 €. RoMi treballa amb microordinadors de baix cost que connecten sensors de partícules PM2.5 i PM10, entre d’altres, per conèixer en profunditat i poder analitzar la qualitat de l’aire a les ciutats.

A banda dels premis en metàl·lic, SmartCAT Challenge oferia a un dels finalistes l'oportunitat de realitzar un pilot en entorn real a la ciutat de Sabadell, en el marc de la xarxa de laboratoris urbans Catalonia SmartLAB. La proposta guanyadora va ser la web app creada per Prenomics, que aprofita les dades de geolocalització policial de la ciutat.

El premi Keiretsu Forum va recaure en la plataforma Bettair, basada en sensors per monitoritzar la qualitat de l’aire en entorns urbans amb dades d’alta precisió. Els creadors de Bettair podran participar en un Global Keiretsu Forum a qualsevol de les seus que té a l’Estat espanyol i a les sessions de formació prèvies.

Durant la gala, els nou finalistes de l’SmartCAT Challenge van defensar les seves solucions innovadores en directe davant d’un jurat format per representants de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, la Fundació i2Cat i les empreses  patrocinadores d’aquesta edició: T-Systems, Sopra Steria i Keiretsu Forum.

Amb l’objectiu d’oferir més oportunitats de negoci a escala internacional, SmartCatalonia ha convidat els guanyadors del concurs SmartCAT Challenge a presentar les seves solucions TIC en un acte que es realitzarà durant l’Smart City Expo World Congress, el dia 14 de novembre a l’estand de la Generalitat de Catalunya (D4137) de 13h a 13:45. Podeu consultar més informació a la web de SmartCatalonia.

Més informació: http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/projectes/ciutats_i_regions/smartcat-challenge/

 

Més informació sobre el Concurs Coinnovem Sabadell:

L’Ajuntament de Sabadell convoca la 2a. edició del concurs #CoinnovemSabadell, obert a candidatures tant de persones físiques (estudiants, inventors o ciutadania en general) com d'associacions, empreses, universitats o centres tecnològics. Amb aquest concurs, l’Ajuntament té com a objectiu la detecció i recollida d’un conjunt valuós d’idees, prototips i productes urbans innovadors potencialment aplicables a la ciutat.

El Ayuntamiento de Sabadell convoca la 2ª edición del concurso #CoinnovemSabadell, abierto a candidaturas tanto de personas físicas (estudiantes, inventores o ciudadanía en general) como de asociaciones, empresas, universidades o centros tecnológicos. Con este concurso, el Ayuntamiento tiene como objetivo la detección y recogida de un conjunto valioso de ideas, prototipos y productos urbanos innovadores potencialmente aplicables a la ciudad.

The Municipality of Sabadell organises the 2nd edition of the #CoinnovemSabadell contest, open to applications from physical persons (students, inventors or simple citizens) as well as associations, companies, universities and technological centres. Through this contest, the goal of the municipality is the detection and collection of a valuable set of innovative ideas, prototypes and urban products potentially applicable to cities.

 

La gala de lliurament de premis del concurs Coinnovem Sabadell, conjunta amb els premis "SmarCAT Challenge", tindrà lloc el dimarts 6 de novembre de 2018 a les 18 hores a l'Auditori del Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69, Sabadell). L'entrada és lliure amb inscripció prèvia a: http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/Gran-Final-SmartCAT-Challenge-2018

La gala de entrega de premios del concurso Coinnovem Sabadell, conjunta con los premios "SmartCAT Challenge", tendrá lugar el martes 6 de noviembre de 2018 a las 18 horas en el Auditorio del Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69, Sabadell). La entrada es libre con inscripción previa a: http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/Gran-Final-SmartCAT-Challenge-2018 The Coinnovem Sabadell awards ceremony, common with the "SmartCAT Challenge" contest, will take place on Tuesday, 6th November 2018, at 6 pm at the Sabadell's "Casal Pere Quart" Auditorium (Rambla, 69, Sabadell). Entrance is free subject to prior registration:  http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/Gran-Final-SmartCAT-Challenge-2018

 

L'Ajuntament de Sabadell per decret de l'Alcaldia 8495/2018 va aprovar les Bases reguladores específiques, incloent també la convocatòria pública del Concurs d’idees innovadores per al desenvolupament urbà #Coinnovem Sabadell per a l’any 2018. Ambdós textos han estat publicats al Butlletí oficial de la província de Barcelona (BOPB) per informació pública durant 20 dies hàbils a partir del 24 d'agost de 2018, i en el tauler d'edictes de la Seu electrònica municipal de l'Ajuntament de SabadellS'estableix un termini de presentació de candidatures a partir del dia següent de la publicació de la convocatòria del concurs i fins el 31 d'octubre del 2018 (inclòs).

El Ayuntamiento de Sabadell por Decreto de Alcaldía 8495/2018 aprobó las bases reguladoras específicas, incluyendo también la convocatoria pública del Concurso de ideas innovadoras para el desarrollo urbano #Coinnovem Sabadell para el año 2018. Ambos textos se han publicado en el Boletín oficial de la provincia de Barcelona (BOPB) para información pública durante 20 días hábiles a partir del 24 de agosto de 2018, y en el tablón de edictos de la Sede electrónica municipal del Ayuntamiento de Sabadell. Se establece un plazo de presentación de candidaturas a partir del día siguiente de la publicación de la convocatoria del concurs y hasta el 31 de octubre de 2018 (incluido)

The Municipality of Sabadell by Decree of the Mayor 8495/2018 approved the specific terms of reference, also including the public call for applications of the Contest of innovative ideas for urban development #Coinnovem Sabadell for 2018, Both texts have been published at the Official journal of the province of Barcelona (BOPB) for public information during 20 working days as of the 24th August 2018, and at the notice board of the municipal electronic seat of the Municipality of Sabadell. The term for submitting applications is from the next day of the publication of the contest's call for applications and until the 31st October 2018 (inclusive).

 

El concurs en poques paraules / El concurso en pocas palabras / The contest in a few words:

Què estem cercant / Qué estamos buscando / What are we looking for?

S'han definit 2 categories, amb un premi cadascuna de 4.000 euros i espai gratuït durant 6 mesos a algun dels centres d'incubació o co-treball municipals / Se han definido 2 categorías, con un premio cada una de 4.000 euros y espacio gratuito durante 6 meses en alguno de los centros de incubación o co-trabajo municipales. / 2 categories have been defined, with a 4,000 euros prize and a free space during 6 months at one of the municipal incubation or co-working centres, for each category.

  • Idees innovadores per al desenvolupament urbà (encara no transposades pel candidat en productes, processos o metodologies desenvolupades com a prototip o implementades en un entorn real).

Ideas innovadoras para el desarrollo urbano (todavía no transpuestas por el candidato en productos, procesos o metodologías desarrolladas como prototipo o implementadas en un entorno real).

Innovative ideas for urban development -still not transposed by the candidate into products, processes or methodologies developed as a prototype or implemented in a real environment.

  • Productes, processos o metodologies per al desenvolupament urbà, ja desenvolupats com a prototip o implementats pel candidat/a en un entorn real 

Productos, procesos o metodologías para el desarrollo urbano, ya desarrollados como prototipo o implementados por el candidato/a en un entorno real.

Products, processes or methodologies for urban development, developed as a prototype or implemented by the candidate in a real environment.

 

 

Temàtiques del concurs / Temáticas del concurso / Contest topics

  • Mobilitat sostenible i intel·ligent / Movilidad sostenible e inteligente / Sustainable and smart mobility
  • Participació i co-creació de les polítiques públiques amb la ciutadania / Participación y co-creación de las políticas públicas con la ciudadanía / Participation and co-creation of public policies with the citizens
  • Economia circular i col·laborativa / Economía circular y colaborativa / Circular and collaborative economy
  • Administració electrònica i govern digital / Administración electrónica y gobierno digital / E-administration and digital government
  • Energies renovables i eficiència energètica / Energías renovables y eficiencia energética / Renewable energies and energy efficiency
  • Escletxa digital / Brecha digital / Digital divide
  • Comerç i turisme / Comercio y turismo / Commerce and tourism
  • Salut i esport / Salud y deporte / Health and sport

Exemples: Dins de les temàtiques indicades / Dentro de las temáticas indicadas / Within the indicated contest topics

  • Programari (software) o maquinari (hardware) relacionat amb gestió urbana / Software o hardware relacionado con gestión urbana / Urban management-related software or hardware.
  • Tecnologies relacionades amb l'eficiència energètica o les energies renovables / Tecnologías relacionadas con la eficiencia energética o las energías renovables / Energy efficiency or renewable energy-related technologies.
  • Aplicacions per dispositius mòbils (apps) relacionades amb gestió urbana / Apps para dispositivos móviles relacionadas con gestión urbana / Urban management-related apps for mobile devices
  • Plataformes digitals / Plataformas digitales / Digital platforms
  • Dades urbanes obertes (open data) / Datos urbanos abiertos / Urban open data
  • Eines de "big data" relacionades amb dades urbanes / Herramientas de "big data" relacionadas con datos urbanos / "Big data" tools related to urban data
  • Eines per la geolocalització/geoposicionament de dades urbanes (SIG/GIS) / Herramientas para la geolocalización o geoposicionamiento de datos urbanos (SIG/GIS)  / Tools for urban data geopositioning (GIS)
  • Logística d'última milla ecològica / Logística de última milla ecológica / Ecologic last-mile logistics
  • Millora dels models de governança urbana / Mejora de los modelos de governanza urbana / Improvement of urban governance models
  • Millores innovadores en la configuració de l'espai públic / Mejoras innovadoras en la configuración del espacio público / Innovative improvements in the public space configuration
  • Mobiliari urbà innovador / Mobiliario urbano innovador / Innovative urban furniture
  • Idees innovadores per al reciclatge o la recuperació dels residus / Ideas innovadoras para el reciclaje o la recuperación de los residuos / Innovative ideas for recycling or waste recovery
  • Nous incentius innovadors per comportaments eco-responsables / Nuevos incentivos innovadores para comportamientos eco-responsables / New innovative incentives for eco-responsible behaviours
  • Formació innovadora per reduir l'escletxa digital / Formación innovadora para reducir la brecha digital / Innovative training to reduce the digital divide
  • Eines digitals per l'economia col·laborativa / Herramientas digitales para la economía colaborativa / Digital tools for the collaborative economy
  • Eines tecnològiques per afavorir la mobilitat compartida o la intermodalitat / Herramientas tecnológicas para favorecer la movilidad compartida o la intermodalidad / Technological tools to favour shared mobility or intermodality
  • Noves tecnologies per millorar l'experiència turística en una oficina de turisme / Nuevas tecnologías para mejorar la experiencia turística en una oficina de turismo / New technologies to improve the tourist experience at a tourist office
  • Tele-monitorització de persones amb dependència / Tele-monitorización de personas con dependencia / Remote monitoring of dependent persons

 

Qui pot presentar candidatura / Quién puede presentar candidatura / Who can apply?

S'hi poden presentar persones físiques a partir de 14 anys (individualment o en equip d'un màxim de 5 persones) o persones jurídiques. De Sabadell o d'arreu.

Pueden presentarse las personas físicas a partir de 14 años (individualmente o en equipos de hasta 5 personas) o personas jurídicas. De Sabadell o de otros lugares. / Physical persons as of 14 years-old -individually or teams up to 5 persons- or legal persons. From Sabadell or from abroad.

Només una candidatura per persona / Solo una candidatura por persona / Only one application per person. 

Les empreses amb centres de treball a Catalunya que vulguin presentar candidatura referent a productes tecnològics ja desenvolupats en determinades sub-temàtiques específiques hauran de fer-ho en el marc del concurs de solucions tecnològiques innovadores SmartCAT Challenge que organitza la Generalitat de Catalunya, en lloc del concurs Coinnovem. Més informació sobre les sub-temàtiques específiques en el concurs SmartCAT Challenge: http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/projectes/ciutats_i_regions/smartcat-challenge/reptes/

Las empresas con centros de trabajo en Cataluña que deseen presentar candidatura referente a productos tecnológicos ya desarrollados en determinadas sub-temáticas específicas deberán hacerlo en el marco del concurso de soluciones tecnológicas innovadoras SmartCAT Challenge que organiza la Generalitat de Catalunya, en lugar del concurso Coinnovem. Más información sobre las sub-temáticas específicas en el concurso SmartCAT Challenge: http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/projectes/ciutats_i_regions/smartcat-challenge/reptes/

Companies with work centres in Catalonia willing to submit an application regarding technological products already developed in several specific sub-topics must do it under the framework of the contest on innovative technological solution SmartCAT Challenge, organised by the Government of Catalonia, instead of the Coinnovem contest. More information regarding the specific sub-topics under the SmartCAT Challenge contest: http://smartcatalonia.gencat.cat/en/projectes/ciutats_i_regions/smartcat-challenge/reptes/index.html

 

Formularis / Formularios / Application forms

Enllaç als formularis de candidatura al concurs / Enlace a los formularios de candidatura al concurso / Link to the contest application forms:

Cal baixar i omplir els 2 formularis següents (a Google Docs, cliqueu al menú "Fitxer/Baixa com a") / Es necesario descargar y rellenar los 2 formularios siguientes (en Google Docs, clique en el menú "Archivo/Descarga como") / The 2 following forms have to be downloaded and filled (at Google Docs, click the menu "File/Download as") :

https://docs.google.com/document/d/1-v-uShgIBfJnzUakoYfldzPqbKuFhapj4KZsZYv1xuk/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/document/d/1v3ZX2fZ8xFtQIiQbPu9Uh_ZRvLylNSe_4bfyFD2U6_U/edit?usp=sharing

Els formularis d'inscripció al concurs s'han de registrar: Los formularios de inscripción al concurso se deben registrar / The contest's application forms must be submitted:

Presencialmente, en cualquiera de las oficinas de "Sabadell Atenció Ciutadana". Pueden consultar localización y horarios de apertura en: www.sabadell.cat/ca/on-es-troben-les-oficines-del-sac Horario de cierre de las oficinas para la presentación presencial el dia 31/10/2018 es 15.00 horas o 19.00 horas en función de la oficina.

Physically, at any "Sabadell Atenció Ciutadana" offices. Information on locations and opening times at: www.sabadell.cat/ca/on-es-troben-les-oficines-del-sac. Closing time of the offices for submitting the application face-to-face on the 31st October 2018 is 3 pm or 7 pm depending on the office.

  • O telemàticament a la seu electrònica del web municipal (https://seu.sabadell.cat/seuelectronica) en l'apartat 'PRESENTAR UNA INSTÀNCIA DIGITAL'. En aquest cas cal omplir els camps de la instància genèrica, pujar els dos formularis que es requereixen a les bases (Pes màxim documents adjunts: 20 MB) i signar-la digitalment, amb el dispositiu de signatura electrònica adequat.

O telemáticamente en la sede electrónica de la web municipal (https://seu.sabadell.cat/seuelectronica) en el apartado "PRESENTAR UNA INSTANCIA DIGITAL". En este caso, se debe rellenar los campos de instancia genèrica, subir los dos formularios requeridos en las bases (peso máximo de los documentos adjuntos: 20 MB) y firmarla digitalmente, con el dispositivo de firma electrónica adecuado.

Or electronically, at the electronic seat of the municipal website (https://seu.sabadell.cat/seuelectronica) at the "PRESENTAR UNA INSTÀNCIA DIGITAL" section. In this case, the applicant has to fill the gaps of the generic request form, upload the two forms described in the contest's terms of reference (maximum weight of attachments: 20MB), and digitally sign the form, through a suitable electronic signature system.

 

Resum de documents a incloure en la candidatura / Summary of documents to be included in your application

Presencial o telemàticament, heu d'incloure els documents següents: / Presencial o telemáticamente, debe incluir los documentos siguientes / The physical or digital submission must include the following documents:

  • Per les persones físiques: Formularis 1 i 2(un cop l'enllaç s'ha obert a Google Docs, cliqueu al menú "Fitxer/Baixa com a")

Opcionalment, posteriorment durant el procés de valoració de candidatures, el jurat pot demanar còpia del DNI/passaport de cadascun dels participants (o del pare/mare/tutor en cas de menors d'edat)

Para personas físicas: Formularios 1 y 2 (una vez abierto el enlace en Google Docs, clique en el menú "Archivo/Descarga como") 

Opcionalmente, posteriormente durant el proceso de valoración de candidatura, el jurado puede pedir copia de DNI/pasaporte de cada uno de los participantes (o del padre/madre/tutor en caso de menores de edad)

For physical persons: Forms 1 and 2 (once the link is open at Google Docs, click the menu "File/Download as")

Optionally, afterwards during the application assessment process, the jury may request a copy of National identity card/passport for each of the participants (or father/mother/legal guardian in the case of minors)

  • Per les persones jurídiques: Formularis 1 i 2(un cop obert l'enllaç a Google Docs, cliqueu al menú "Fitxer/Baixa com a")

Opcionalment, posteriorment durant el procés de valoració de candidatures, el jurat pot demanar còpia del DNI/passaport del representant legal, còpia dels estatuts/escriptura de constitució registrats, còpia del poder o document acreditatiu de la capacitat legal del representant legal.

Para personas jurídicas: Formularios 1 y 2(una vez abierto el enlace en Google Docs, clique en el menú "Archivo/Descarga como")

Opcionalmente, posteriormente durant el proceso de valoración de candidatura, el jurado puede pedir copia de DNI/pasaporte del representante legal, copia de los estatutos/escritura de constitución registrados, copia del poder o documento acreditativo de la capacidad legal del representante legal.

For legal persons: Forms 1 and 2(once the link is open at Google Docs, click the menu "File/Download as")

Optionally, afterwards during the application assessment process, the jury may request a copy of National identity card/passport of the legal representative, copy of the Deed of constitution/Articles of association of the legal person, registered at the suitable registry office, and a copy of his/her proxy or document attesting his/her capacity to represent the legal person.

 

Termini / Plazo / Deadline

  • El termini de presentació de candidatures al concurs d'idees innovadores per al desenvolupament urbà #CoinnovemSabadell finalitza el dia 31/10/2018 (inclòs)

El plazo de presentación de candidaturas al concurso de ideas innovadoras para el desarrollo urbano #CoinnovemSabadell finaliza el día 31/10/2018 (incluido). / The deadline for submission of applications to the contest of innovative ideas for urban development #CoinnovemSabadell ends on October 31, 2018 (included).

 

Premi / Premio / Award

4.000 euros per candidatura i espai gratuït durant 6 mesos en un dels centres d'incubació o co-treball municipals, a partir de l'1 de gener de 2019 i amb subjecció a la normativa d'aquests centres.

4.000 euros por candidatura y espacio gratuito durante 6 meses en uno de los centre de incubación y co-trabajo municipales, a partir del 1 de enero de 2019 y con sujeción a la normativa de estos centros. / 4.000 Euros per application and free space during 6 months at one of the municipal centres for incubation or co-working, as of the 1st January 2019 and subject to the regulations for these centres.

La gala de lliurament de premis del concurs Coinnovem Sabadell, conjunta amb els premis "SmarCAT Challenge", tindrà lloc el dimarts 6 de novembre de 2018 a les 18 hores a l'Auditori del Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69, Sabadell). L'entrada és lliure amb inscripció prèvia a: http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/Gran-Final-SmartCAT-Challenge-2018

La gala de entrega de premios del concurso Coinnovem Sabadell, conjunta con los premios "SmartCAT Challenge", tendrá lugar el martes 6 de noviembre de 2018 a las 18 horas en el Auditorio del Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69, Sabadell). La entrada es libre con inscripción previa a: http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/Gran-Final-SmartCAT-Challenge-2018 / The Coinnovem Sabadell awards ceremony, common with the "SmartCAT Challenge" contest, will take place on Tuesday, 6th November 2018, at 6 pm at the Sabadell's "Casal Pere Quart" Auditorium (Rambla, 69, Sabadell). Entrance is free subject to prior registration:  http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/activitatagenda/Gran-Final-SmartCAT-Challenge-2018

Programa de l'acte de lliurament de premis dels concursos Coinnovem Sabadell i SmartCAT Challenge, 6/11/2018, Auditori Casal Pere Quart, Rambla, 69, Sabadell: 

18h          Benvinguda institucional. A càrrec de l’Ajuntament de Sabadell

18.05h     Presentació dels patrocinadors del concurs SmartCAT Challenge

-       Keiretsu Forum

-       Sopra

-       T-Systems

18.20h      Competició de projectes candidats del concurs SmartCAT Challenge

19.10h      Lliurament dels premis del concurs CoInnovem Sabadell

19.30h      Lliurament del premi pilot Ajuntament de Sabadell del concurs SmartCAT Challenge

19.35h      Lliurament de premis als 3 guanyadors del concurs SmartCAT Challenge

19.40h      Cloenda. A càrrec de la Generalitat de Catalunya

19.45h      Refrigeri

20h           Fi de l’acte

 

Jurat / Jurado / Jury

L’elecció de les idees premiades es farà a través d’un jurat integrat per un màxim de 7 membres: un dels quals actuarà en qualitat de president; un altre en representació de l’Ajuntament de Sabadell, en qualitat de secretari; la resta, entre professionals tècnics privats, personal de l’Ajuntament i acadèmics universitaris, tots ells vinculats a la ciutat i coneixedors de l’àmbit del desenvolupament urbà. 

Els membres del jurat són:

  • Dra. Núria Salan, Presidenta, Societat Catalana de Tecnologia, com a presidenta del jurat
  • Ricard Faura, cap de servei d'Inclusió i capacitació digital, Generalitat de Catalunya
  • Albert Cuesta, periodista especialitzat en l'àmbit tecnològic a Diari Ara i Catalunya Ràdio
  • Sílvia Godé, cap de servei de Transparència i organització, Ajuntament de Sabadell
  • Elia Hernando, Urban consultancy project manager, Mediaurban
  • Oriol Llevot, cap de secció d'Innovació, coneixement i audiovisuals, Ajuntament de Sabadell, com a secretari del jurat

Es preveuran membres suplents en cas d'impossibilitat sobrevinguda de participació dels membres del jurat designats com a titulars. 

 

Més informació / Más información / More information

Bases del concurs / Contest's terms of reference:

Aquí podeu consultar les bases i la convocatòria del concurs aprovades per Decret d'Alcaldia 8495/2018 de 29 de juny.

Aquí puede consultar las bases y la convocatoria aprobadas por Decreto de Alcaldía 8495/2018 de 29 de junio (Bases en catalán, español e inglés) / Find the contest's terms of reference and call for applications approved by Decree of the Mayor 8495/2018 of 29th June (Terms of reference in Catalan, Spanish and English).

Per qualsevol dubte o qüestió podeu posar-vos en contacte amb la secció d'innovació, coneixement i audiovisuals de l'Ajuntament de Sabadell (persona de contacte: Oriol Llevot): Correu electrònic: innovacio@ajsabadell.cat ; Telèfon: 937453192

 Ante cualquier duda o cuestión, puede ponerse en contacto con la sección de innovación, conocimiento y audiovisuales del Ayuntamiento de Sabadell (persona de contacto: Oriol Llevot): correo electrónico: innovacio@ajsabadell.cat; Teléfono: 937453192 

For any doubt or question, you can contact the innovation, knowledge and media section at the Sabadell City Council (contact person: Oriol LLEVOT). E-mail: innovacio@ajsabadell.cat; Phone: +34937453192

 

Informació 1a. edició (2017)

L'AMPA de l'Escola Enric Casassas de Sabadell, amb la candidatura "Dels videojocs als serious games a l'aula" i Juan Carlos Rubio Ferrer, amb la candidatura "Contadores virtuales con tecnología Blockchain", guanyadors del concurs #CoinnovemSabadell d'idees innovadores pel desenvolupament urbà.

L’acte institucional de veredicte i lliurament dels premis del concurs d'idees innovadores pel desenvolupament urbà #Coinnovem Sabadell, organitzat per la regidoria d’Innovació i Ciutat de l’Ajuntament de Sabadell, ha tingut lloc el dimecres 10 de gener de 2018 (19.00 hores, Auditori del Casal Pere Quart, Rambla, 69, Sabadell).

L'acte ha inclòs una ponència d'en Francesc Mauri, geogràf i meteoròleg a TV3 i Catalunya Ràdio, sobre "Reptes urbans al voltant del canvi climàtic i la mobilitat sostenible".

 

L'AMPA de l'Escola Enric Casassas de Sabadell, amb la candidatura "Dels videojocs als serious games a l'aula" i Juan Carlos Rubio Ferrer, amb la candidatura "Contadores virtuales con tecnología Blockchain", guanyadors del concurs #CoinnovemSabadell d'idees innovadores pel desenvolupament urbà.

 

  • Resum candidatura "Dels videojocs als serious games a l'aula", AMPA Escola Enric Casassas:

La candidatura se centra en l’aplicació dels videojocs com a recurs educatiu i ha estat promoguda i implementada per l’associació de pares i mares d’alumnes de l’escola Enric Casassas de Sabadell, amb dos destinataris diferenciats: els propis alumnes, dins l’horari lectiu, i les famílies dels alumnes, fora de l’horari  lectiu.  Pel  que  fa  al  contingut,  es  va  centrar  en l’organització  de  tallers  de  programació  de videojocs,  així  com  d’ús  de  videojocs comercials  per  desenvolupar  la  resolució  de  problemes matemàtics en contextos virtuals.

El jurat destaca com a innovador el fet que es tracti d'una iniciativa impulsada i implementada des de l'AMPA, pels propis pares i mares amb els seus coneixements, i que s'utilitzin els videojocs comercials per promoure la resolució de problemes matemàtics, i el pensament crític, analític i espacial dels alumnes.

 

  • Resum candidatura "Contadores virtuales con tecnología Blockchain", Juan Carlos Rubio Ferrer:

La candidatura proposa l’aplicació de la tecnologia de cadenes de blocs o “Blockchain”, que permet transaccions  telemàtiques  autenticades,  segures  i  transparents,  així  com  “contractes  intel·ligents” (“smart  contracts”),  en  el  camp  de  la  monitorització  energètica  d’edificis  residencials  (electricitat i aigua).  Concretament,  es  proposa  d’utilitzar  comptadors  energètics  virtuals  amb  tecnologia “Blockchain” en blocs d’edificis, amb un comptador únic per cada comunitat de veïns. La tecnologia “Blockchain”  permet  una  automatització  de  les  transaccions  entre  els  habitatges  i  les  empreses  de subministrament energètic, així com una optimització de la seva encriptació, amb un cost raonable pels clients  finals.  Aquest  comptador  virtual  facilitaria  que  els  consumidors  poguessin  esdevenir  alhora productors d’energia pel seu autoconsum, comptabilitzant de forma transparent i fiable els fluxos energètics, i, correlativament, el seu cost. D'aquesta manera, es facilita el repartiment de costos/ingressos entre els veïns en el cas d'instal·lacions solars comunitàries. En aquest cas els comptadors individuals esdevenen virtuals, és a dir, un programari informàtic que enregistra les dades enviades a través de la tecnologia Blockchain pels sensors que s'instal·larien en cada habitatge. La solució generaria estalvis energètics i econòmics per les famílies beneficiàries. També permetria la detecció precoç per part de l’administració local de casos de pobresa energètica, a través de l’anàlisi de les dades monitoritzades. 

El jurat destaca l'aplicació innovadora a l'àmbit de l'eficiència energètica d'una tecnologia per les transaccions electròniques segures i transparents com Blockchain, concretament amb comptadors d'energia virtuals en blocs d'habitatges.

 

BISAFE, d'Aleix Cortines, "Mobilitat sense obstacles per situacions d'emergència", d'AIRK DRONES (representant: David Matanzas) i la "Plataforma de comunidad e intercambio Adopta una familia", finalistes del concurs #CoinnovemSabadell d'idees innovadores pel desenvolupament urbà.

  • Resum candidatura "BISAFE", d'Aleix Cortines:

La  idea  proposada  fa  referència  a  una  solució  tecnològica  (programari  i  maquinari)  enfocada  a  la detecció del robatori de bicicletes, instal·lant sensors i equips GPS a les bicis i punts d’ancoratge, que es comuniquen  amb  l’app  a  la  que  accedeix  l’usuari  final,  així  com  amb  els  gestors  de  ciutat  (policia municipal). Així mateix, a través de l’app, s’ofereixen a l’usuari final recomanacions personalitzades per optimitzar el seu trajecte, amb criteris de temps, altimetria del recorregut o ambientals. La idea està ja propera ja a la fase de prototip tecnològicament madura.

  • Resum candidatura "Mobilitat sense obstacles per situacions d'emergència", d'AIRK DRONES:

El producte proposat fa referència a drons utilitzats en situacions d’emergència, com ara intervencions dels cossos de seguretat, urgències sanitàries i bombers. Els drons presenten avantatges respecte els mitjans de transport convencionals, a nivell de temps, cost i impacte ambiental. Aixi mateix hi ha ungran  ventall  de  casos  d’ús,  i  la  modularitat  dels  drons proposats  podria  donar  resposta  a  les  diverses necessitats  (càmeres  convencionals  per  la  policia, càmeres  termogràfiques  pels  bombers, compartiment pel transport de productes sanitaris, etc.).

 

l
tció de
 
 
Foto de família de representants de candidatures guanyadores, finalistes i jurat del concurs #CoinnovemSabadell, juntament amb l'Alcalde de Sabadell, Maties Serracant, Tinenta d'Alcalde de Promoció de la ciutat i innovació, Marisol Martínez, regidor d'Innovació i ciutat, Miquel Soler, i d'altres regidors municipals.
 
Benvinguda a l'acte a càrrec del regidor d'Innovació i ciutat, Miquel Soler
 
Cloenda de l'acte a càrrec de l'Alcalde de Sabadell, Maties Serracant
 
Lliurament de guardó a la candidatura finalista, "Mobilitat sense obstacles per situacions d'emergència", d'AIRK DRONES amb David Matanzas com a representant, a càrrec de Marisol Martínez, tinenta d'alcalde de Promoció de la ciutat i innovació
 
Lliurament de guardó a la candidatura guanyadora, "Dels videojocs als serious games a l'aula", de l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes de l'escola Enric Casassas de Sabadell, amb Maria Mercè Pi com a representant, a càrrec de Marisol Martínez, tinenta d'alcalde de Promoció de la ciutat i innovació
 
 
Lliurament de guardó a la candidatura guanyadora, "Contadores virtuales con tecnología blockchain", de Juan Carlos Rubio Ferrer
 
 
Ponència de Francesc Mauri, meteoròleg a TV3 i Catalunya Ràdio i geògraf, sobre reptes urbans vinculats al canvi climàtic i la mobilitat sostenible
 

A la fi del periode de presentació de candidatures, s’han rebut 24 candidatures al concurs, 21 de les quals han estat acceptades:

  • 11 referents a idees no transposades encara en productes, processos o metodologies desenvolupats com a prototip o implementats en un entorn real, i 10 referents a idees ja transposades en productes, processos o metodologies.
  • Les candidatures presentades s’han referit a reptes urbans com ara la mobilitat urbana (10 candidatures), la participació ciutadana (7 candidatures), l’economia circular i col·laborativa (5 candidatures) o la superació de l’escletxa digital (3 candidatures), entre d’altres.
  • Els candidats i candidates han estat empreses (8), entitats sense afany de lucre (4), estudiants (2) i emprenedors autònoms/altres persones físiques (7), dels quals 8 amb domicili a Sabadell.
  • Un 44% de candidatures de persones físiques han estat liderades per dones.
  • Totes les candidatures de persones físiques han estat en la categoria d'idees no transposades encara en productes, processos o metodologies.

 

Resum de les idees innovadores acceptades en la convocatòria 2017:

https://serveicloud.ajsabadell.cat/owncloud/index.php/s/YSndmAGC5ZiBiYQ

 
Totes les imatges de l'acte de veredicte i lliurament de premis es poden consultar a l'enllaç següent:
 
 
En la seva intervenció de benvinguda als assistents, el regidor d'Innovació i ciutat, Miquel Soler, ha destacat la importància de promoure l'actitud innovadora entre els professionals, emprenedors o estudiants, vencent la por a prendre riscos i assumint que som cadascun de nosaltres (i no pas els altres) els que hem d'innovar, en aquest cas citant les paraules del filòsof espanyol Miguel de Unamuno, que a principi del segle XX es lamentava de l'actitud reflectida en l'expressió "Qué inventen ellos!". Així mateix, el regidor ha exposat les dades essencials del concurs #CoinnovemSabadell i de les candidatures presentades, i ha agraït la feina del jurat, composat per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sabadell i el geògraf i meteoròleg a la Corporació catalana de mitjans audiovisuals, Francesc Mauri.
 
L’acte ha inclòs una ponència de Francesc Mauri, membre del jurat, meteoròleg a TV3 i Catalunya Ràdio i geògraf, sobre canvi climàtic i mobilitat urbana sostenible. Respecte el canvi climàtic, ha assegurat que el nivell del mar ja ha pujat 10 cm. a Catalunya i d’aquí 50 anys podria arribar a submergir determinats barris marítims, fruit del canvi climàtic que té el seu origen, almenys en part, en l’acció de l’home. Pel que fa a mobilitat sostenible, ha apostat per treure lloc al cotxe a la ciutat, i pels desplaçaments interurbans, utilitzar vehicles elèctrics, híbrids o de gas.

Finalment, en la cloenda de l'acte, l'Alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha manifestat la disposició de l'Ajuntament a seguir treballant en el marc de la comunitat d'innovació que s'ha creat amb els candidats i candidates al concurs. Així mateix, ha recordat l'esforç de planificació que està fent el govern de la ciutat, amb nombrosos plans directors i estratègics ja elaborats, i alguns d'elles executant-se, com l'Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (DUSI Sabadell) que implica una inversió de 20 milions d'euros, co-finançada per la Unió europea, i amb accions connectades amb algunes de les idees i productes presentats en el marc del concurs #CoinnovemSabadell. 

L’acte institucional de veredicte i lliurament dels premis del concurs d'idees innovadores pel desenvolupament urbà #Coinnovem Sabadell, organitzat per la regidoria d’Innovació i Ciutat de l’Ajuntament de Sabadell, ha tingut lloc el dimecres 10 de gener de 2018 (19.00 hores, Auditori del Casal Pere Quart, Rambla, 69, Sabadell).

 

L’ordre del dia previst per aquest acte és el següent:

19.00 Benvinguda dels assistents a càrrec del regidor d’innovació i ciutat de l’Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler i Antolí

19.10 Ponència d’en Francesc Mauri, geògraf i meteoròleg a TV3 i Catalunya Ràdio, sobre reptes urbans al voltant del canvi climàtic i la mobilitat sostenible.

19.30 Presentació del concurs i resum de les candidatures presentades (“elevator pitch” de cadascuna de les candidatures que ho hagin sol·licitat).

20.15 Lliurament de premis, amb assistència de la tinenta d’Alcalde de Promoció de la ciutat i innovació, Marisol Martínez.

20.30 Cloenda de l’acte a càrrec de l’Alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i foto de família dels guanyadors, finalistes i jurat.

20.45 Refrigeri.

21.15 Comiat i sortida