PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

17/11/2018, Jornada "Science & Tech Girls Vallès" a Sabadell

 

Coincidint amb la Setmana catalana de la ciència 2018, del 9 al 18 de novembre, se celebra a Sabadell, a la Biblioteca del Vapor Badia (Carrer Tres Creus, 127-129), la jornada de divulgació i aprenentatge de ciència i tecnologia "Science & Girls Tech Vallès", orientada específicament a nenes i noies de 8 a 18 anys, per incentivar les vocacions científiques i tecnològiques en aquest segment de la població a la nostra comarca. La jornada té lloc el dissabte 17 de novembre de 10 a 14 hores.

 

La jornada, co-organitzada pel centre "Codelearn" de Sabadell i l'Ajuntament de Sabadell, oferirà diversos tallers gratuïts dinamitzats per entitats com l'Institut català de nanociència i nanotecnologia, l'Associació catalana d'intel·ligència artificial, l'Institut de ciències dels materials de Barcelona, el Centre nacional de microelectrònica o grups nacionals i internacionals de promoció de la presència femenina en el món científic i tecnològic com ara "Girls in Lab" i "PyLadies". Destaca la participació d'entitats de Sabadell com ara l'Institut català de paleontologia Miquel Crusafont, la Fundació Bosch i Cardellach, o la pròpia delegació de "Codelearn" a la ciutat. L'objectiu és treballar d'una manera lúdica les competències en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, conegudes amb l'acrònim en anglès STEM ("Science", "technology", "engineering", "mathematics").

La particularitat de l'esdeveniment és la seva orientació a nenes i noies de 8 a 18 anys, de manera que només hi podran assistir nois si van acompanyats d'una noia.

Inclou tallers de robòtica amb Lego, creació de pàgines web, seguretat a xarxes socials, laboratori d'òptica, de fòssils, programació i disseny 3D.

L'acte s'iniciarà amb una benvinguda del regidor d'Innovació i Ciutat de l'Ajuntament de Sabadell, Miquel Soler, i una lectura teatralitzada a càrrec d'investigadores de l'Institut de ciències de materials de Barcelona basada en la figura de la matemàtica i física Émile de Châtelet, que compten amb un compte a Instagram @madamechatelet. Posteriorment tindrà lloc una xerrada-col·loqui per pares i mares sobre "Noies & Tecnologia: Com motivar-les?", a càrrec de "Girls in Lab".

La participació en els tallers és gratuïta però requeria d'inscripció prèvia: www.sabadell.cat/inscripcionsbims. Les places estan exhaurides excepte als tallers de "Programació amb Scratch" i "Dades i Python", en què es podran assignar places a les primeres persones que es presentin al lloc de celebració de la jornada, per ordre d'arribada.

Els horaris de cadascun dels tallers es poden consultar a: www.sabadell.cat/inscripcionsbims