PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Lleure

Fem Pati!

Promou:
Oficina Jove

Descripció:
La finalitat del projecte és fomentar la participació entre els i les joves, mitjançant dinàmiques inclusives i d'àmbit comunitari que portaran a terme a l'hora d'esbarjo, al propi institut.

fem pati 1Per aconseguir aquesta finalitat, els joves destinaran un mínim de 10 hores de formació, on adquiriran coneixements sobre la participació, la dinamització comunitària, els valors, o les habilitats comunicatives. D’aquesta manera obtindran eines i recursos per a poder dur a terme el servei.

Un cop finalitzada la part més teòrica, l'alumnat haurà de preparar i implementar dinamitzacions de pati dins del mateix institut, tenint en compte i posant en pràctica valors treballats: convivència, solidaritat, igualtat, respecte, llibertat, empatia, creativitat, o treball en equip. Si es creu oportú, es pot comptar amb la col.laboració d'altres agents socials i/o serveis presents al territori més proper. Igualment, es pot valorar la idoneitat de que les dinamitzacions es realitzin en d'altres espais de participació dels i les joves, dins del mateix institut, com pot ser una assemblea d'estudiants i/o una comissió de festes, etc.
Amb aquestes implementacions, els i les joves poden aprendre que poden ser part activa a la societat, en diversos aspectes, essent un d'ells la transmissió de valors educatius, solidaris, etc.
És important potenciar el desenvolupament de la conducta prosocial, les habilitats socials i la comunicació dels i les joves.

A quina necessitat, repte o millora dóna resposta?
Generar espais de participació i reflexió entre el jovent.
Es detecta una manca de participació dels joves a la comunitat. Generar espais per a que aquests participin, en un entorn conegut, on es poden sentir còmodes, com és el seu propi institut, pot provocar un canvi en la percepció de la participació i en la implicació dels mateixos cap al territori.

fem pati 3Definició del servei:
A través de la reflexió i l'aprenentatge entre ells/es mateixos/es, l'alumnat acabarà dinamitzant estones de pati de l’'institut i/o altres espais de participació (comissions, assemblees d'estudiants, etc.). Així doncs, es crearan i desenvoluparan accions, amb un rerefons de transmissió de valors socials i solidaris, per tal de despertar l’'esperit crític de la resta d’'alumnat. Si es considera oportú, es podrà comptar amb la col.laboració d'altres agents socials i/o serveis arrelats al territori i a la comunitat més propera (centres de primària adscrits, espais joves de referència, etc.)

Accions d'aprenentatge:
- Conèixer què és l'APS
- Identificar què és la "dinamització comunitària" i la participació.
- Treballar la cohesió de grup i el treball en equip.
- Conèixer els diferents tipus d'activitats que es poden emprendre per construir una bona cohesió de grup (presentació, coneixença, comunicació, cooperació, etc.).
- Conèixer i identificar els valors que es volen transmetre.
- Treballar habilitats per a poder fer una bona transmissió del missatge, d'una manera clara i concisa.
- Preparació de les dinamitzacions: Conèixer què cal tenir en compte per organitzar-les: identificat les diferents parts del projecte educatiu: objectius, continguts, desenvolupament de l'activitat, recursos necessàris, avaluació.

fem pati 2Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència digital
- Competència emprenedora
- Competència personal, social i aprendre a aprendre

Objectius
- Fomentar la participació de l'alumnat en el seu entorn més immediat: el propi centre educatiu.
- Treballar la transmissió de valors a la resta de companys i companyes.
- Crear i organitzar una activitat educativa partint d'una idea pròpia.
- Relacionar-nos i/o millorar la relació entre l'alumnat del propi institut.
- Relacionar-nos amb altres agents socials i serveis del territori on hi ha ubicat l'institut.

Desenvolupament:
Nombre d’alumnes: 30 alumnes, 1 grup classe.
Temporalització i horaris: durant tot el curs, dins l'horari lectiu; per a la part de formació i de la de servei, preparant les dinàmiques. Una hora serà destinada a les dinàmiques al pati del mateix centre.
Localització del servei: al centre educatiu.
Abast territorial: la repercussió serà dins el mateix centre educatiu, ja que les dinàmiques podran arribar a la resta de l'alumnat del centre.

Observacions: consulteu més informació sobre el projecte.

Informació i inscripció:
Oficina Jove de l'Ajuntament de Sabadell
Persona de contacte: Esther Pàrraga
Correu electrònic: eparraga@ajsabadell.cat
Telèfons: 93 745 33 01
Web

Imprimeix Correu electrònic