PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Notícies C's

Ciutadans vota en contra de les ordenances municipales de Sabadell perquè augmenten la pressió fiscal.

 

El grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Sabadell va votar, el passat 22 d’octubre, en contra de les ordenances municipals que ha elaborat l’actual equip de govern, integrat per ERC i Crida per Sabadell. Ciutadans va emetre un vot negatiu perquè les ordenances impliquen un augment de la pressió fiscal i inclouen “unes bonificacions que són pura propaganda perquè pràcticament no se li poden aplicar a ningú” lamenta el portaveu municipal de C’s, Joan García.

Ciutadans ha comprovat amb certa sorpresa que les ordenances segueixen una política “continuista” en relació a les de l’anterior equip de govern del PSC i que “no porten el canvi en política fiscal que es podia esperar” de les dues formacions que formen el govern municipal, subratlla García.

Per al portaveu municipal de Ciutadans el més criticable de la proposta d’ordenances són les presumptes bonificacions socials que semblen “la justificació moral d’un equip de govern que es veu incapaç de marcar un punt d’inflexió en la política municipal i que mostra una falta real de preocupació pels col·lectius que en principi diuen defensar”. Per exemple, les bonificacions en la taxa de residus són menors que l’any passat, les bonificacions de l’IBI i de la pròpia taxa de residus “tenen uns marges de renda tan mínims que no afecten a ningú”, assegura García, qui també denuncia que les bonificacions per als col·lectius que estan en risc d’exclusió “són mínimes”.

Finalment, Ciutadans considera que la classe mitjana i la classe treballadora de Sabadell són les més perjudicades per l’augment de la pressió fiscal que comporten les ordenances proposades, perquè suposen “una pujada generalitzada de la càrrega impositiva que es disfressa sota l’aparença d’una pujada mitjana del 1% però que amaga pujades importants com el 10% de les plusvàlues”, incideix Joan García. L’únic impost que no puja a Sabadell és el de circulació.