PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Notícies C's

Ciutadans (C's) proposa a la Junta de Portaveus que secundi una declaració en suport a les víctimes de la Talidomida

La Talidomida és un fàrmac amb propietats sedants que va ser distribuït a Espanya durant els anys 1954 i 1975 pel laboratori alemany Grünenthal. El medicament es creia efectiu contra les nàusees en el part però que després es va demostrar que provocava malformacions en el fetus i va ser prohibit i retirat de diversos països entre 1961 i el 1962 . No obstant això, a Espanya es va seguir comercialitzant fins a 1975, la qual cosa va provocar el naixement de moltes persones amb serioses malformacions irreversibles i minusvalideses, que els han implicat, a més, problemes d'integració social

 

La proposició que presentarà Ciutadans també pretén instar a l'empresa farmacèutica Grünenthal a indemnitzar als afectats espanyols i sol·licitar al Govern espanyol que concedeixi “una pensió vitalícia a tots aquells que demostri que han estat afectats per la Talidomida a Espanya”, explica Joan García, portaveu municipal de C's. La proposta és una resposta al recent rebuig per part del Tribunal Suprem d'un recurs interposat per l'Associació de Víctimes de la Talidomida a Espanya (AVITE), després que l'alt tribunal desestimés fa un any una demanda de responsabilitat civil de l'entitat contra la companyia farmacèutica Grünenthal.

Després de conèixer-se la decisió judicial, AVITE ha reclamat públicament suport per a la seva causa i els seus representats. En cas d'aprovar-se la declaració conjunta de tots els portaveus municipals de Sabadell, la petició es remetrà a AVITE, a la farmacèutica *Grünenthal i al President del Govern, Mariano Rajoy.