PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Notícies C's

Ciutadans (C’s) reclama que l’Ajuntament de Sabadell cobreixi el sobrecost en els casals d’estiu per a discapacitats

El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell ha denunciat que el programa municipal FEM VACANCES 2016, que agrupa l’atenció a l’oci per a discapacitats, “suposa una discriminació i un retrocés en les condicions d’anys anteriors”, segons el portaveu de C’s, Adrián Hernández. L’edil de la formació taronja ha assegurat que “amb aquesta nova i injusta forma de fer política social no avancem en l’atenció a la discapacitat”, ja que “quan un nen amb necessitats educatives especials vagi a un casal ordinari i necessiti un monitor, rebrà 1.636 euros, mentre que l’aportació que fa el conveni FEM VACANCES serà de 600 euros si la família opta per un casal d’estiu d’una entitat especialitzada” (en el cas del màxim grau de discapacitat). 

C’s ha advertit que les modificacions que planteja l’actual equip de govern, que elimina les ajudes que lliurava la regidoria d’Acció Social per a entitats de discapacitats i preveu subvencions particulars per als nens inscrits, “generen incertesa en les associacions afectades, que no podran disposar dels recursos econòmics necessaris per contractar monitors especialitzats ni organitzar les activitats amb suficient antelació”. En opinió de Ciutadans, “no pot ser que per a un gran depenent la regidoria d’Acció Social destini 600 euros i per a un nen amb necessitats especials la regidoria d’Educació assigni 1636. Les subvencions s’haurien d’igualar”, ha afirmat el portaveu.

Ciutadans ha recomanat al consistori que “no posem un pegat a una situació que creiem que les famílies no es mereixen”, i ha exigit al quatripartit que “intentin fer un esforç econòmic, com fan en altres coses, perquè s’han equivocat”. Hernández ha recordat que “l’any passat els pares no van haver de pagar ni un euro de sobrecost”. La formació taronja ha insistit que “per Ciutadans tots els nens són iguals, independentment de la seva capacitat física o intel·lectual. I un casal d’estiu ho és, independentment del tipus de nens que tingui inscrits”.

En el ple de maig, on C’s va recolzar el conveni presentat per l’equip de govern malgrat les deficiències detectades, el portaveu de C’s ha recomanat a les formacions del quatripartit que “facin cas a les paraules de l’alcalde”, Juli Fernandez, que en la recent inauguració de la residència de CIPO va afirmar: “Igualtat no era donar a tots el mateix, si no donar més a qui més necessita”. El grup municipal ha confiat que “el govern tindrà en compte les nostres recomanacions i el proper any s’atorguin totes les ajudes a través de la regidoria d’Educació”.