PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Notícies C's

Ciutadans (C’s) reclama “la revisió urgent dels plans de protecció civil de Sabadell”

 El Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell ha reclamat “la revisió urgent dels diferents plans de Protecció Civil” de la ciutat, ha explicat el regidor, José Luís Fernández. La formació taronja ha criticat que aquest tema “no sembla una prioritat per a l’equip de govern, ja que no ha incrementat la inversió ni ho ha inclòs en el seu Pla de Mandat”, ha afegit l’edil. Els plans actuals es van aprovar en 2014 i des de llavors “han canviat tant els riscos i circumstàncies com els llocs on s’organitzen actes de gran concurrència, per exemple en Festa Major”, ha recordat Fernández. Per això, C’s demanarà que “es multipliqui per quatre la partida als pressupostos de 2017 per posar-nos al dia en un aspecte tan important per a la seguretat dels sabadellencs”, ha avançat el regidor.

Ciutadans ha mostrat la seva preocupació perquè “no sembla una prioritat pel quatripartit” que en més d’un any de legislatura “no ha augmentat els recursos ni ha comunicat a l’oposició la seva intenció de fer-ho”, ha indicat Fernández. El grup municipal de C’s ja va denunciar que l’anterior govern socialista “va reduir a la meitat la partida pressupostària de Protecció Civil en 2015″, xifres que no s’han incrementat fins avui. Aquesta situació és inquietant perquè tant el Pla Bàsic d’Emergències Municipal (PBEM) com el Pla Especial Municipal d’Àrees de Pública Concurrència – Festa Major de Sabadell (PEM) “han de mantenir-se i actualitzar-se de forma permanent”, segons l’edil. Tots dos són “l’eina per garantir la protecció dels ciutadans davant catàstrofes naturals o provocades per l’home de manera fortuïta o intencionada”, ha aclarit Fernández.

José Luís Fernández ha insistit que “és perfectament assumible” per a l’Ajuntament “incrementar els recursos econòmics i de personal per adequar els plans de cara als propers pressupostos que s’estan elaborant”. D’aquesta forma “es trencaria amb una política continuista en prevenció” i Sabadell s’adaptaria als canvis que es produiran en el model de Festa Major o en altres circumstàncies externes. En opinió de C’s “cada euro destinat a prevenció es compensa plenament perquè pot evitar perjudicis econòmics i, sobretot i més important, danys a les persones”, ha conclòs el representant de C’s.