PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Notícies C's

Ciutadans (C’s) reclama que s’ampliï l’àrea inclosa en els camins escolars de Sabadell

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (C’s) a l’ajuntament de Sabadell, Ramón García, ha demanat a l’equip de govern que “s’ampliï el radi d’influència dels camins escolars segurs de la ciutat”. L’edil ha advertit que “és insuficient que la zona de seguretat es limiti a l’entorn més immediat dels centres educatius”. García ha reclamat al quatripartit que, aprofitant que està realitzant un pla de mobilitat segura a l’entorn de les escoles locals, inclogui “el màxim àmbit de protecció per als vianants”. L’estudi municipal està previst que conclogui a la fi d’aquest any.

El representant de la formació taronja ha destacat que “un dels camins escolars amb problemes més greus és el que porta des del sector Planetes de Gràcia i des de Can Feu fins al CEIP Teresa Claramunt i l’IES Pau Vila”. García ha explicat que “el recorregut per als vianants després de creuar la Rambla d’Ibèria t’obliga a passar per una vorera bloquejada per nombrosos camions que operen en una empresa”. A més, per la disposició de l’edifici de la cantonada amb el carrer de Pau Clarís, “és difícil per al vianant apreciar si la vorera està ocupada més endavant per aquests vehicles”, ha advertit el regidor. “La gent no s’adona que no pot passar fins que no ha sobrepassat el pas de vianants que permet creuar a l’altre costat de la calçada”, ha afegit l’edil, “per la qual cosa han de baixar a la calçada per on el tràfic rodat està circulant amb el consegüent perill”, ha conclòs.

Ramón García ha lamentat que “l’equip de govern no ha pres cap mesura encara que aquesta perillosa situació es va comunicar al regidor de Via Pública a l’inici de l’any”. Per això, ha reclamat que “s’habiliti una zona de càrrega i descàrrega per garantir la seguretat dels vianants”. Finalment, García ha insistit que “és imprescindible actuar perquè realment sigui una ruta segura i que els nens puguin desplaçar-se de casa a les escoles, a peu o amb bicicleta, de la forma més autònoma possible”.