PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Millores en la circulació dels voltants de la rotonda de la rambla d’Ibèria

Millores en la circulació dels voltants de la rotonda de la rambla d’Ibèria

Aquests canvis consisteixen en:

  • S’elimina el gir a l’esquerra que abans hi havia a la ronda de Ponent venint de plaça de Catalunya i que permetia entrar cap al centre pel carrer de Joan Plans.
  • S’incrementa la cadència del cicle semafòric a la rambla d’Ibèria: es passa dels 100 segons als 120 segons de durada.
  • El semàfor que hi havia a la cruïlla de la ronda de Ponent amb el carrer de Joan Plans es trasllada a l’altura del carrer de Borgonyó.
  • S’introdueix un polsador per a vianants als semàfors de la rotonda, de manera que no es posaran vermells per als vehicles fins que algun vianant no premi el polsador. D’aquesta manera, el trànsit només s’aturarà quan un vianant necessiti travessar.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, s’ha expressat en el sentit que “aquestes actuacions les fem per treure el màxim de rendiment a la rotonda i per millorar el trànsit en aquest punt, que és d’alta capacitat. A més, amb les obres de soterrament de les vies del tren que impulsem l’Ajuntament i la Generalitat, volem que els veïns dels barris de Can Feu i de Gràcia millorin la qualitat de vida. Sabem que les obres impliquen molèsties i ja treballem per minimitzar-les”.

Durant els 17 mesos que previsiblement duraran les obres del nou soterrament, l’Ajuntament recomana fer servir altres vies per accedir a la part nord de la ciutat. D’una banda, l’avinguda d’Arraona per anar a l’eix Macià, els Merinals i part sud de Can Rull. I, d’altra banda, la ronda de l’Oest per arribar a Ca n’Oriac, Can Llong i la part nord de Can Rull.

Altres mesures

Paral·lelament, aquests dies, i aprofitant la bonança atmosfèrica, s’estan duent a terme tots els treballs de pintura a la caçada de la ronda de Ponent. També s’ha corregit la senyalització a la plaça del Mil·lenari a fi que l’accés cap a la rambla d’Ibèria sigui més directe. Finalment, s’ha fet una nova rotllana al carrer de l’Uruguai cruïlla amb l’avinguda d’Arraona, en previsió de l’augment de trànsit que pugui venir de l’autopista per aquesta avinguda, i s’hi han posat polsadors als semàfors.