PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els “50 ninots” de Xavier Nogués conservats al Museu d’Art de Sabadell s’exposen a Cerdanyola

Els “50 ninots” de Xavier Nogués conservats al Museu d’Art de Sabadell s’exposen a Cerdanyola

Es tracta d’una exposició temporal que porta per títol “Xavier Nogués. 50 ninots” i que s’emmarca en el projecte “Coincidències insòlites”, que promou la Xarxa de Museus d’Art de la Diputació de Barcelona, segons el qual els museus participants posen en diàleg dues o més peces o un esdeveniment, que impliquen una relació simbòlica, estètica o conceptual.

Cinquanta dibuixos a tinta

La sèrie 50 Ninots va ingressar al MAS el 1943 procedent del llegat de Maria Cladellas, vídua de Santiago Segura. Es tracta dels dibuixos a tinta originals de Xavier Nogués, que per primer cop van publicar els germans Salvat-Papasseit el mes d’abril de l’any 1922, acompanyats d’un pròleg de Ramon Reventós i posteriorment es van reeditar els anys 1958 i 1975.

Els ninots de Xavier Nogués s’han pogut veure en les exposicions “Xavier Nogués” (Palau de la Virreina de Barcelona, 1967), “Llegat Maria Cladellas” (MAS, 1975), “El Noucentisme. Un projecte de modernitat” (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, 1994) i “L’altra col·lecció del Museu d’Art de Sabadell” (MAS, 1995).

En aquesta ocasió, s’ha aprofitat l’oportunitat per fer una revisió exhaustiva de l’emmarcat de les obres, substituint els materials originals per altres de conservació preventiva que estabilitzin el seu estat de conservació.

Més informació

L’exposició a Cerdanyola