PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Adhesió municipal al Manifest del Dia Internacional de l’Autisme

Adhesió municipal al Manifest del Dia Internacional de l’Autisme

El dia internacional promou la inclusió social de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), que afecta una de cada cent persones, el que significa que a Europa hi ha actualment uns cinc milions de ciutadans i ciutadanes amb aquest tipus de trastorn, 450.000 d’ells a Espanya.

El manifest es centra en l’accessibilitat, sota el lema Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible. Insta els governs i entitats a adoptar una llei d'accessibilitat europea forta i eficaç pel que fa a les necessitats de les persones amb TEA. També el treball amb el moviment associatiu per tal d'identificar i eliminar les barreres específiques que pateixen aquestes persones.

Les entitats fan especial incidència que l’any 2018 es promogui l'accés al mercat de treball i es facin ajustos per adaptar els procediments de contractació i estructures de treball inaccessible, que permetin a les persones amb TEA incorporar-se al món laboral i a aquells que els contracten beneficiar-se de les seves habilitats i talent.

Col·laboració a Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell col·labora amb les entitats de la ciutat Obrir-se al món, TEA Vallès i Viu-la, que agrupen persones afectades i els seus familiars i que fan actuacions per sensibilitzar la ciutadania i ofereixen serveis per facilitar la vida de les persones amb trastorns d’espectre autista. L’Ajuntament els ofereix suport econòmic, cessions d’espais i programes específics com el “Fem vacances”.

La moció aprovada avui, fruit del treball entre grups municipals i els responsables dels diferents serveis implicats, preveu no només accions de sensibilització sinó també l’anàlisi d’actuacions concretes, com estudiar i valorar conjuntament amb les entitats la viabilitat d’instaurar uns sistemes alternatius de comunicació a través de símbols o pictogrames a diferents espais de Sabadell, perquè sabem que d’aquesta manera avancem i facilitem la mobilitat de les persones autistes a la nostra ciutat,

ha afirmat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha destacat que

als darrers anys, com a societat i comptant amb la implicació fonamental del teixit associatiu, hem avançat en la detecció i atenció de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista però queda molt camí per fer i cal continuar endavant. Amb l’adhesió al Manifest i les accions que s’hi deriven volem contribuir a avançar cap a la plena integració, tant social com laboral, que permeti que aquests ciutadans i ciutadanes exerceixin els seus drets i també al conjunt de la societat beneficiar-se del seu talent i capacitats.