PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Pla d’Acció Municipal per al 2018 inclou 1.031 actuacions, 51 més que l’any anterior

El Pla d’Acció Municipal per al 2018 inclou 1.031 actuacions, 51 més que l’any anterior

El PAM desplega el Pla de Mandat 2016-2019 i s’estructura en cinc eixos. En primer lloc, els principis de qualitat democràtica i bon govern, que tenen 89 actuacions aquest any. En segon lloc, els drets socials de la cohesió i l’equitat, amb 321 actuacions. En tercer lloc, la innovació i cooperació dins l’àmbit econòmic, amb 120 actuacions. En quart lloc, la planificació i la sostenibilitat, amb 372 actuacions. I, finalment, els instruments per convertir l’Ajuntament en una administració eficient i propera, amb 129 actuacions.

Quant al Pla de Mandat, és l’instrument que defineix la visió i l’estratègia de l’acció política del consistori municipal fins al 2019. El Pla es concreta en Plans d’Actuació Municipals anuals, que recullen totes les actuacions que es duran a terme en el marc de l’estructura d’objectius.

Maties Serracant, alcalde de Sabadell, manifesta que

el Pla de Mandat marcava unes línies programàtiques d’acord amb el programa de Govern i el PAM 2016, 2017 i 2018 ens ajuden a anar fent realitat un projecte de ciutat que es va coent a foc lent però del qual la ciutadania comença a gaudir amb la nova Bassa, amb el projecte de la ciutat dels parcs, amb els acords amb la universitat o amb futurs nous espais com l’oficina d’entitats o les noves promocions d’habitatge públic de lloguer.

I afegeix que

el Govern continua amb les tasques del dia a dia que ens permeten governar aquesta ciutat cada dia millor, posant la ciutadania en un primer pla. I, alhora, també anem donant resposta a reptes de feia anys, com la recuperació de la Caserna, el Castell de Can Feu o una governança que permeti a la ciutadania tenir la màxima informació de com s’administren els diners públics.

Per la seva part, el tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Joan Berlanga, mostra la seva satisfacció perquè

el mandat avança i gran part de les propostes ja són una realitat. Especialment el nivell d'execució és molt alt en els projectes que tenen a veure amb la millora de les condicions de vida de les persones, un dels principals objectius que es va marcar el Govern.

I afegeix que

tanmateix, no podem abaixar la guàrdia, hem de continuar al mateix ritme en la recta final del mandat. La ciutadania espera molt més de nosaltres i hem de fet tot el que estigui al nostre abast per arribar a satisfer les seves expectatives.

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, destaca que

estem fent una ciutat més verda, pacificada i amable per a la gent. Sabem que el domini del gris i del cotxe amoïna la ciutadania. Per això, la vegetació i la creació de zones d’estada agradables són el nostre objectiu. I la mobilitat més amable i on tots les maneres de desplaçar-se tinguin cabuda, una prioritat.

I afegeix que

volem una ciutat amb grans parcs urbans de referència, com el parc de les Aigües i el Vapor Cusidó; i petits espais agradables de barri –com Calvet d’Estrella i el carrer de Sant Pere–, on cada forat és important i cada vorera, una prioritat. Hem fet molt i som conscients que queda molt per fer, però creiem que deixarem una ciutat millor de la que hem trobat.

Per la seva banda, Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, afirma que

el 2018  significa una consolidació i materialització dels grans projectes estratègics que promocionen la ciutat i que la volen projectar a l’exterior dinamitzant l’economia i el benestar de la ciutadania. El PAM d’aquest any recull els eixos estratègics que ajuden a fer realitat una ciutat dinàmica, que té molts actius per oferir i que pot tornar a recuperar, a poc a poc, l’autoestima i l’orgull de ser qui som.

El PAM del 2017: 980 actuacions

De les 980 actuacions del PAM del 2017, un total de 586 s’havien executat o anaven d’acord amb el calendari previst el 31 de desembre d’aquell any, és a dir, un 59,79%. Unes altres 2 anaven d’acord amb el calendari previst (0,20 %). Se’n desenvolupaven amb un retard lleu 19 (1,94 %). Tenien dificultats per complir el calendari previst o per ser dutes a terme 303 (30,92 %). I, finalment, n’hi havia 72 (7,35 %) que s’havien suprimit.

El total d’actuacions finalitzades o dins del calendari previst varia entre els diferents eixos. El percentatge més alt es situava en un 70,23% i el més baix en un 48,35.  Aquest total també variava segons les àrees. Així, el percentatge més alt es situava en 73% de compliment del calendari d’execució i el percentatge més baix, en un 47,86.

Quant a serveis, alguns es situaven per sobre del 80% en el compliment del PAM –és el cas de Treball i empresa, Drets civils, Esports, Informació de base, Salut o Acció Social–, mentre que altres es situen per sota del 50% –Planificació estratègica i territorial, Vialitat, Obra Pública, Residus, Comerç i Consum o Manteniment d’Equipaments.

Les actuacions més rellevants dins de l’estratègia i lideratge territorial eren els plans estratègics (12) i la governança territorial (3). Pel que fa a les millores estructurals i organitzatives, hi ha bon govern (4), participació i intervenció comunitària (6), nous serveis o reorientació dels existents (4) i agent de canvi de model econòmic (6). En l’apartat de transformació de l’espai comú, hi havia un nou model de mobilitat, seguretat i civisme (7), projectes i instruments urbanístics (7), canvi climàtic i rodal (7) i inversions d’impacte (5). I, pel que fa a la qualitat de vida, hi havia la pobresa energètica i habitatge (8), cultura i esports (6), defensa dels drets civils (3) i cohesió social (13).

El PAM de l’any 2017 incloïa un total de 100 objectius estructurats en 26 àmbits de treball concrets. Partia de la qualitat democràtica i el bon govern com a principis (4 àmbits). I tenia tres eixos prioritaris. D’una banda, els drets socials: cohesió i equitat (7 àmbits). En segon lloc, l’economia: innovació i cooperació (5 àmbits). I, en tercer lloc, el territori: planificació i sostenibilitat (5 àmbits). I tenia també els instruments per fer un Ajuntament eficient i proper (5 àmbits).